Officieel: Renault Arkana is verknipte SUV

renault-arkana-concept_show-car_5

Renault stelt in Rusland een SUV voor die wat wegheeft van een coupé. De SAV krijgt een aflopende daklijn zoals we die al kennen van een aantal Duitse merken.

En we moeten toegeven dat de aflopende daklijn en de berline-achterzijde de auto nog wel staan, in tegenstelling tot de vormgeving bij die Duitse merken. Nochtans heeft de Arkana geen uitstaans met die premium coupé-SUV's, want volgens Renault moet hij in het C-segment gaan spelen.

Renault koos voor de Arkana-benaming, die afgeleid is van het Latijnse 'arcanum'. Dat betekent "geheim middel". Wat dat bij deze nieuwe Renault is, mag je zelf uitvogelen. En hoewel de wagen gewoon zo in productie zou kunnen gaan, gaat het voorlopig nog om een concept car. Dat betekent dat er nog een aantal wijzigingen kunnen komen voordat de wagen daadwerkelijk op de markt komt. We wijzen op de 19 inch velgen, al haalden die bij de Scénic ook de productietrim.

renault-arkana-concept_show-car

Voordat het zover komt, moet Renault nog even wat duidelijkheid scheppen rond de specificaties van de auto, want die zijn voorlopig onbekend. De link met de Russische Kaptur - niet te verwarren met onze Captur - is duidelijk aanwezig. Daardoor zou je kunnen veronderstellen dat de Arkana gebruik zal maken van diens technische standjes. Al zou hij ook weer gebruik kunnen gaan maken van het voor Europa ontwikkelde CMF-platform van de Mégane, Scénic en Talisman.

renault-arkana-concept_show-car

Die marktlancering is voor volgend jaar in Rusland gepland. Later zouden ook andere markten de Arkana krijgen, al is nog niet duidelijk welke dat precies zullen zijn.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
JL 18:25
afbeelding van JL

Sta me toe te zeggen dat dit de eerste SUV Coupe is die ik ok vind qua design.
Filmje: https://www.youtube.com/watch?v=_gv1TmpxIAs

Wim 11:05
afbeelding van Wim

Heel raar, maar ik vind dat je gelijk hebt, deze Arkana is best knap :)

Jan Van Rompaey 11:11
afbeelding van Jan Van Rompaey

Hij staat achteraan wat hoog. Zeer mooie creatie van Renault.

rene vandewalle rene 11:11
afbeelding van rene vandewalle rene

hopelijk is er deze keer een benzinemotor in het gama koleos is ook oke maar enkel diesel iiii

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws