Skoda schetst RS-toekomst met Vision RS

skoda_vision_gt

Tijdens het salon van Parijs brengt Skoda niet alleen haar Kodiaq RS mee maar ook deze concept die een blik op de toekomstige RS-modellen moet bieden. De modellen na die Kodiaq RS zeg maar.

Natuurlijk zien we hier een concept en zullen veel van de futuristische eigenschappen het niet tot bij een daadwerkelijk model schoppen. De Tsjechen laten wel zien in welke richting ze denken voor de RS-modellen die nog het zonlicht moeten zien. Naast zijn RS-genen kan je hier ook een voorbode zien van de nieuwe Rapid die met een lengte van 4,36m; de breedte van 1,81m en een hoogte van 1,43 meter perfect tussen de Fabia en Octavia valt. Althans, dat danken wij, want officieel rept Skoda er niet over.

Deze Vision GT – of vooruitblik op de Rapid - heeft enorme scherpe lijnen met achteraan een carbon diffuser en een centrale uitlaat. De Rapid zal het leven moeten zuur maken voor de Volkswagen Golf, Ford Focus en Opel Astra in hun hatchback-vorm. De Skoda Octavia blijft het alternatief bij voorkeur voor de stationwagens en berlines.

skoda_vision_gt

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 18:19
afbeelding van John

Heel herkenbaar model. Zet er klinken op, velgen van een normaal formaat en hij mag zo in productie :-)

Uw reactie