Officieel: Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept (2018)

citroen-c5-aircross-hybrid-concept-2018_01

Citroën is klaar met haar allereerste plug-inhybride maar wil je eerst nog graag even op een conceptversie daarvan laten gapen. Al bevat die conceptrakker alle techniek al die de uiteindelijke productieversie van de C5 Aircross Hybrid zal krijgen.

Tegen 2025 zal Citroën van elk model een elektrische alternatief aan gaan bieden. De C5 Aircross mag die trein in gang zetten. Om dat extra te onderstrepen zal Citroën op het autosalon van Parijs de C5 Aircross SUV Hybrid Concept. Laat je echter niet van de waan brengen, buiten wat stoere stickers op de carrosserie is dit het uiteindelijke productiemodel. Citroën is zelfs zo vriendelijk om wat licht te werpen op de cijfers.

citroen-c5-aircross-hybrid-concept-2018

225 pk, dat zal het geheel van elektro- en verbrandingsmotor gaan opwekken. Welke verbrandingsmotor er juist zal gebruikt worden blijft nog even onder doek. Wel openbaar is de elektrische range: 50 kilometer. Samen met een CO2-uitstoot van onder de 49 g/km zou de C5 Aircross Hybrid daardoor ook na 2020 fiscaal interessant zijn voor zelfstandigen. Opladen moet er bij 32 amp dan weer opzitten na 2 uurtjes. Puur elektrisch kan je dan weer bollen tot snelheden van 130 km/u, daarna schakelt de verbrandingsmotor bij. Ideaal voor de Franse autostrade dus.

citroen-c5-aircross-hybrid-concept-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Markske 16:03
afbeelding van Markske

Haha een hybride conceptcarrière, waar heb ik dat nog gehoord: een hybride wordt gelanceerd eerst met 2l diesel daarna voor de man in de straat met een 1,6 diesel. Deze mededeling lag mee aan de basis om nu al 2 andere modellen gereden te hebben van de PSA groep én ik ben nog aan t wachten op hun belofte! Mede daardoor verander ik van merk en ga ik voor de full electric van Kia (Niro)

Hendrik 21:15
afbeelding van Hendrik

En ik ben dat voorsteven dat nu bij zowat elke Citroën identiek is volledig beu aan het worden!
Alle modellen zijn zowat gelijk van voren bekeken....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws