Deze Renault EZ-Pro levert in de toekomst je bol-bestelling

renault ez pro concept 2018

Verandering in koopgedrag heeft er voor gezorgd dat onze samenleving nood heeft aan een nieuw generatie bestelbusjes. Want dagelijks rijden dieselbestelwagens van huis tot huis met je digitale aankopen. Renault ziet de toekomst door de EZ-Pro-bril. Een autonoom en modulair busje dat goederen aan huis komt brengen, geruisloos.

Een basis met vier wielen waarop een plethora aan "pod's" op kunnen worden gezet. Het lijkt wel Lego maar volgens Renault moet het in de toekomst mogelijk zijn. Dat proberen ze duidelijk te maken met de EZ-PRO. Een bestelwagen voor de laatste rit tussen verkoper en klant in een modern jasje. Een busje dat niet altijd nood zal hebben aan een chauffeur.

renault ez pro concept 2018

De modulariteit laat namelijk toe om één grote "container" op het onderstel te zetten - vol met kluisjes waar pakjes in zitten - of een kleinere container én een compartiment voor inzittenden. Om bijvoorbeeld een koelkast aan huis te leveren. Want zonder mankracht zal die nog steeds niet binnen geraken.

Zoals een trein

Het idee van deze "pods" is trouwens zeer slim. Net zoals bij een trein zal een vlootbeheerder een hoop "wagons" aanbieden, bedrijven kunnen die dan vullen met hun pods. Waardoor een bedrijf enkel nog maar moet investeren in de transportruimte en niet in het rollend materiaal. Niet veel bestellingen in een bepaalde regio? Dan kan pakweg DHL en Coolblue een platform delen. Vanuit een ecologisch standpunt veel slimmer dan twee halflege vrachtwagens te sturen natuurlijk.

renault ez pro concept 2018

Tijdens het autosalon van Parijs zal Renault uitpakken met deze EZ-PRO, naast een familie van andere EZ-modellen. Een productie is evenwel niet voor de nabije toekomst. Eerder een stijloefening dus.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 11:17
afbeelding van Waxweazel

Dit doet me beetje denken uit de film "I-Robot" of "Demolition Man".
Daar was ook iets soortgelijk te zien van bestelbusjes die autonoom pakjes leverden.
Interessante ontwikkelingen voor de nabije toekomst lijkt me.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws