Peugeot komt met cool e-legend concept

2018 peugeot e legend concept

Peugeot heeft natuurlijk iets nodig om mee uit te pakken op het salon van Parijs in oktober. Zie hier de e-Legend concept, een elektrische coupé geïnspireerd op de 504 Coupé uit de jaren 60.

Met een breedte van 1,93 meter en hoogte van 1,37 meter is deze Peug lekker laag en breed. Onder de kap zit een 463 pk en 800 Nm sterke elektromotor om zo de e-Legend in amper 4 seconden naar de 100 te katapulteren. Als dat niet indrukwekkend genoeg is zou de WLTP range op 600 km liggen en zou hij in amper 25 minuten opladen 500 km ver moeten komen. Peugeot mag natuurlijk dromen en het is een conceptcar voor iets.

Ook toekomstmuziek is de zelfrijdende functie van de e-Legend. De concept is volledig autonoom maar beschikt toch over twee verschillende autonome standen. Eén sportieve en één comfort stand. Waarom je in godsnaam een sportieve autonome stand wil hebben is ons een raadsel. Wel een leuke gimmick is het 49 inch display die het wegdek voor je uit projecteert. Verder zitten er zelfs in de portieren en zonnekleppen displays. Zoals gezegd gaan we deze e-Legend in Parijs terugzien.

2018 peugeot e legend concept
Auteur: Auteur: Wim
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Patrick Verhaegen 23:07
afbeelding van Patrick Verhaegen

Wauw! Maken als mild hybride a.u.b.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws