Volkswagen toont I.D. Buzz Cargo Concept

vw id buzz cargo concept 2018

Volkswagen wil toekomst en verleden verenigen in het I.D. Buzz concept. Vorig jaar toonden ze al de personenversie, vandaag hebben ze ook een bestelvariant klaar.

In 2022 wil Volkswagen de I.D. Buzz op de markt brengen. Wij denken alvast dat tegen dan de Transporter aan zijn zevende generatie toe is en deze I.D. Buzz als elektrische broer door het leven zal gaan.

Geen grote wijzigingen voor de Cargo-versie. Hij staat net als de I.D. Buzz op Volkswagens MEB-platform, de MQB voor elektrische voertuigen dus. Toch werd hij 108 millimeter langer door een aangepaste overhang achteraan. Dat zorgt er mee voor dat hij 800 kilogram nuttig laadvermogen heeft.

vw id buzz cargo concept 2018

Ook de range blijft behouden, waardoor de elektrische VW een goeie 600 kilometer ver zou kunnen komen aangedreven door twee elektromotoren. de eerste heeft 48 kWh en kan je in een kwartiertje opladen met een 150 kW-lader. De andere heeft 111 kWh en zou volgens VW in een half uur zijn opgeladen.

vw id buzz cargo concept 2018

Autonoom rijden zou ook kunnen, met de I.D. Pilot. Die neemt het sturen en rijden van je over waarna je zelf je zetel kan wegdraaien om met iets anders bezig te zijn. Wij vragen ons alvast af of Deutsche Post al een bestelling heeft geplaatst.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie