Smart Forease doet ons met weemoed terugdenken aan Crossblade

smart forease concept 2018

De lolligste smart ooit gemaakt? Nee, niet één of ander Brabus-derivaat, wel de Crossblade. Het Duitse merk komt nu met een moderne interpretatie op de proppen in de vorm van deze forease. Al gaat het weliswaar over een concept.

Ken je de smart Crossblade nog uit 2001 die leek of hij bewerkt was met een, euhm, crossblade? Wel, smart heeft besloten dat geheel nog eens over te doen met deze forease, een soort van smart speedster met elektrische aandrijflijn. De gaten in de deur, die doen tegenwoordig niet meer mee. Veiligheid en stroomlijn, weet je wel.

smart-forease-concept-2018

De forease is voor smart vooral een cadeautje, want het merk blaast dit jaar al weer 20 kaarsjes uit (20 jaar smart, voel je je ook al oud?). Onderhuids staat een fortwo Cabrio EQ, dus verwacht een elektrische aandrijving achterin de koffer. Verder onderscheiden doet deze forease zich door het gebruik van conceptuele accenten (deurhendels, lichtsignaturen) die we in de toekomst op nieuwe productie-smarts tegen zullen komen. Ook speciaal; vanbinnen worden twee van de vier ventilatiemonden vervangen door schermpjes. Wind genoeg met zo'n laag raam, zullen ze bij smart gedacht hebben.

smart-forease-concept-2018

Wat het Duitse dochterbedrijf van Mercedes juist van plan is met deze concept is niet geheel duidelijk. Het is te zeggen; uiteraard moet hij staan blinken op het autosalon van Parijs volgende week. Of er daarna een beperkte productierun in zit? We zouden er niet op hopen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws