Renault K-ZE is je elektrische crossover

renault kze conceptcar paris 2018

Renault beloofde een concept car voor het autosalon in hun achtertuin. En die concept car werd... een crossover, wat had je gedacht.

Sterker nog. Het wordt een elektrische crossover. Eentje die je laat zien hoe een betaalbare versie er later gaat uitzien zelfs.

In de lijnen zien we de hand van Laurens Van den Acker maar vooral lijkt de auto een beetje op de Renault Kwid, die hier niet wordt ingevoerd. De K-ZE staat dan ook op hetzelfde platform en eigenlijk is de naam ook wat gelijkend.

renault kze conceptcar paris 2018

Renault geeft verder mee dat de K-ZE een radius van 250 NEDC-kilometers heeft, iets wat met de nieuwe WLTP-metingen een stuk minder zal zijn. Veel extra informatie geeft Renault voorlopig niet, behalve over de aanwezigheid van rijhulpsystemen als achteruitrijcamera en parkeersensoren.

renault kze conceptcar paris 2018

Hoewel Renault de auto in Parijs voorstelt, zal de productie van een seriemodel in de eerste plaats bestemd zijn voor China ergens in 2019. Nadien moet de wagen ook elders verkocht gaan worden. Of dat ook in Europa zal zijn heeft Renault nog niet bekendgemaakt.

e-tech

Renault meldt verder ook nog dat de Clio in hybridevariant tegen 2020 komt. De vernieuwde Captur en ook de Megane krijgen dan weer plug-in hybride varianten. Die zullen worden gecommercialiseerd onder Renaults nieuwe "e-Tech" noemer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 09:10
afbeelding van andre123

welkome aanvulling op de zoe,
vermoedelijk hebben ze in deze concept de 22kw batterij gebruikt vermits ze slechts 250km actieradius opgeven;
de zoe haalt in normale omstandigheden makkelijk 300km ,moet hiemee ook mogelijk zijn.
hopelijk blijft de prijs ook ergens in de buurt van de zoe

Waxweazel 09:53
afbeelding van Waxweazel

Ziet er wel goed uit voor een Electro-wagentje. Redelijk "normaal" op de kleurstelling na, maar die is wel hip.
Dit zal hier in Europa wel als Dacia verkocht worden. Op sommige persfoto's staat er een Dacia variant bij in een bruine kleur.

Uw reactie