Renault EZ‐ULTIMO is een luxueuze en zelfrijdende limousine

Renault ez ultimo concept

Als het op futuristische studiemodellen aankomt hoeft Renault van niemand lessen te krijgen. Speciaal voor Parijs heeft het de EZ-Ultimo (spreek uit als Easy Ultimo) bedacht. Een futuristische limousine met vergaande autonome rijfuncties.

De EZ-Ultimo is het derde en laatste studiemodel van een trio autonome conceptmodellen die Renault's visie op de toekomst moeten ondersteunen. Het is een luxueuze limousine die bedoeld is voor korte tot middellange verplaatsingen. Ondanks zijn lengte van maar liefst 5,8 m biedt het model slechts plaats aan drie inzittenden. Die kunnen zich aan boord laten verwennen door allerlei comfortsnufjes en heel wat technologische gadgets, die in de meeste omstandigheden echter op de achtergrond blijven.

Renault ez ultimo concept

De EZ-Ultimo is, net zoals zijn zustermodellen EZ-Go en EZ-Pro, puur elektrisch aangedreven en heeft een autonomie van 500 km. Door zijn unieke karakteristieken zien de Fransen het model op heel wat domeinen inzetbaar. Zowel privé als bedrijfsgerelateerd. Bijvoorbeeld als autonome taxi in een grootstad zoals Parijs, London of New York.

Renault ez ultimo concept

Dat klinkt allemaal als toekomstmuziek maar Renault wil zijn klanten reeds tegen 2022 dergelijke technologie aanbieden. Zij het dan in meer conventionele modellen. De stap naar ook echt futuristisch uitziende modellen met dergelijke spitsvondigheden is volgens Renault nog te groot. Wel zal het binnenkort reeds testen aanbieden met klanten om ze alvast kennis te laten maken met autonoom rijgedrag van niveau vier. Uiteraard onder begeleiding.

Renault ez ultimo concept

Niveau vier betekent concreet dat het voertuig de afstand tot zijn voorligger kan regelen, op zijn rijstrook kan blijven, van rijstrook kan veranderen (bijvoorbeeld om in te halen) en kan afslaan op een kruispunt. Ook is het in staat om zichzelf in veiligheid te brengen bij uitzonderlijke incidenten in zijn omgeving, en dat geheel zelfstandig of dankzij de connectiviteit met andere slimme voertuigen rond zich.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie