Chevrolet eCOPO Camaro Concept: elektrische musclecar (Sema 2018)

chevrolet ecopo camaro concept 2018

Dat in de toekomst ook de Amerikaanse musclecars aan de elektrohulp moeten is ondertussen een zekerheid. Chevrolet besluit meteen een stap verder te gaan door de volledig elektrische eCOPO Camaro voor te stellen, een 710 elektrische pk's sterke Camaro die amper 9 seconden nodig heeft om de "quarter-mile" af te leggen. Evenwel nog een concept, deze eCOPO.

Je zou het er niet meteen aan linken maar Chevrolet is één van de pioniers van de elektrische aandrijvingen. Denk maar aan de Chevrolet Volt die al jaren voor elentriek hip was over de weg bolde en de huidige Bolt die niet onder moet doen voor gerief zoals de Tesla Model 3, Hyundai Kona EV en Nissan Leaf.

Supercarsmuller

Vandaag toont het Amerikaanse merk al even een glimp van de toekomst. Eentje waarin ook de door Amerikanen geliefde musclecar aan de elektrische aandrijving zal moeten gaan. De eCOPO Camaro Race Car Concept (wat een naam) toont alvast dat we daarom niet meteen moeten huilen, want met een dragstriptijd van 9 seconden zet hij een hoop supercars in hun onderbroek. Denk Veyron, P1 maar ook de Dodge Demon.

chevrolet ecopo camaro concept 2018

Daarvoor doet deze eCOPO beroep op een 710 pk en 814 Nm sterke aandrijflijn bestaande uit twee elektromotoren van BorgWarner die hun kracht uit een batterijpakket van maar liefst 800 volt zullen halen. Belangrijk, dat voltage, want daardoor kan deze racer twee keer sneller laden dan pakweg een Tesla. Belangrijk natuurlijk tussen twee dragraces door.

De rolkooi van deze racewagen werd daarnaast aangepast om ook de batterijen te beschermen. De bedoeling van deze concept? Aftasten hoe dragracers staan tegenover zijn elektrische racer. Want het merk maakt er geen geheim van dat bij genoeg interesse de gehele set-up wel eens als een zogenaamde crate-engine kan aangeboden worden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie