Subaru Impreza STI Concept brengt tranen in onze ogen

subaru impreza sti concept 2019

Het lijkt er op dat Subaru het moeilijk heeft met haar nieuw gekozen identiteit. Want hoewel het haar sportief imago links heeft laten liggen ten voordele van veilige échte SUV's, blijft het via concept met weemoed terugdenken aan haar sportieve bladzijde in haar carrière. Deze Impreza STI Concept is daar nogmaals een mooi voorbeeld van. Allemaal show, zonder go.

Met een knalblauwe lakkleur, felgouden velgen en megalomane spoiler achterop staat de Subaru Impreza WRX STI in het geheugen van elke Autofan gegrift. Toch ambieerde het merk nooit sportieve prestaties. Zo was de passage in het WRC er vooral om de spotlight te zetten op het pientere vierwielaandrijvingssysteem van het merk. Hel, Subaru was niet eens zo succesvol in het WRC. Waardoor het dus al een tijdlang terug doet waar het goed in is, bouwen van SUV's die onverwoestbaar zijn en beschikken over knappe veiligheidsnufjes en een straf 4x4-systeem.

subaru impreza sti concept 2019

Alleen, blijft het merk onder de gordel slagen bij fans van het merk die het wel doen om de sportieve versies. Zo bestaan er tig "STI"-packs voor de BRZ maar kwam er nooit een daadwerkelijk volbloed STI. Met de nieuwe Impreza willen ze dat spelletje blijkbaar verder spelen. Want jawel, op het autosalon van Tokio volgende maand zal het merk deze Impreza STI Concept tonen, een Impreza met centrale uitlaat, aangepaste ophanging, bodykit en zwartgelakte velgen.

Leuk, dat wel. Maar geef ons gewoon een volbloed Impreza WRX STI met potente boxermotor Subaru (ga 'm gerust bij Porsche halen!), anders wordt dit een beetje zielig.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Tony Wouters 00:17
afbeelding van Tony Wouters

Triestig.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws