Hyundai Elevate lijkt Terminator-creatie

hyundai elevate concept 2019

Een voertuig op poten en wielen dat stappen van net geen twee meter kan zetten en in staat is om over muren te klimmen? Jep, deze Elevate concept van Hyundai kan zo verschijnen in een nieuwe iteratie van de Terminator-films. Geen vrees, Hyundai wil dit voertuig echter inzetten voor het goede.

Zeggen we "loopauto", dan denk je aan een miniatuurmodel voor je klein grut dat hij stapvoets verder kan rijden. Hyundai neemt echter een loopje met de term en komt met deze Elevate op de proppen; een auto op poten die kan klimmen, rijden en "springen". Jep, wij hebben ook genoeg naar Terminator-films gekeken om te weten hoe dit af gaat lopen.

UMV

Al is het uitroeien van de mensheid uiteraard niet de opzet van Hyundai (enfin, dat hopen we toch). Met deze Elevate, een Ultimate Mobility Vehicle, blikt Hyundai vooruit naar de toekomst van hulpdiensten, taxi's pakjesbezorgers en transport over moeilijk begaanbare wegen. Volgens de Zuid-Koreanen is het toestel namelijk in staat om mensen in nood te kunnen helpen maar evengoed in staat om een koelkast door een raam te lossen. Dat scheelt natuurlijk wat trek en sjouwwerk.

hyundai elevate concept 2019

Iets technischer beschikt de Elevate over een basis bestaande uit vier poten die elk eindigen aan een elektrisch aangedreven wiel. Die poten zijn in staat om stappen te nemen van wel 1,5 meter en het gehele gevaarte kan over obstakels van 1,5 meter klauteren. Bovenop die basis kunnen verschillende cabines worden geplaatst. Denk aan een cabine met een medische toepassing maar evengoed een aan taxicabine met plaats voor veel. Check even de video hieronder voor de Elevate in actie.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws