Audi gaat de PB18 bouwen

audi-pb-18-e-tron-concept-2018_03

Vorig jaar onthulde Audi in Pebble Beach de elektrische supersportconcept PB18. Een vingeroefening met hooguit wat knipogen naar een volgende R8, dacht de wereld toen. Think again

Gisterenavond liet kersvers Audi-baas Bram Schot op een evenement in Amsterdam verstaan de PB18 een productieversie krijgt. Hij droomde daar al langer van, maar eerst moest de R&D-afdeling van het merk nog onderzoeken of zoiets wel haalbaar was.

hyperpittig

Dat blijkt nu het geval en er zou een beperkte reeks van slechts 50 exemplaren komen. Daarmee wordt dit een zeer exclusieve hypercar met pittige specificaties. De elektrosporter heeft een accupakket van 95 kWh en voedt daarmee drie elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 680 pk en een tijdelijk piekvermogen van 775 pk.

Daarmee sprint de shooting brake van 0 naar 100 km/u in 1,9 seconden, ongeveer even vlot als de Tesla Roadster, dus. Op de WLTP-cyclus zou de auto officieel een rijbereik halen van 500 kilometer, maar als je het volledige vermogen regelmatig aanspreekt, vermoeden we dat je daar 400 kilometer van mag aftrekken. Hoeveel hij gaat kosten en wanneer hij in productie gaat, is nog niet bekend.

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws