Nissan IMs Concept is fraaie elektrosedan met 115 kWh aan boord (2019)

nissan ims concept 2019

Nissan heeft nog maar pas een 62 kWh-versie van de Leaf voorgesteld maar het kijkt ook een stuk verder vooruit in de toekomst. In die toekomst is misschien wel plaats voor een elektrische sedan met een accupakket van 115 kWh en een range van meer dan 600 km. Althans, dat moet de IMs Concept ons doen geloven.

De komende drie jaar zal Nissan wereldwijd 7 nieuwe elektrische voertuigen op de markt brengen, waardoor het niet verrassend is dat het Japanse merk op het autosalon van Detroit deze IMs Concept voorstelt. Die IMs is een fraai gelijnde elektrische sedan met zelfmoorddeuren en een vloeiende derrière. Kortom; enkele kenmerken van deze rakker mogen gerust naar de Nissans van de toekomst komen. Het conceptuele zet zich trouwens ook binnenin verder, want daar krijg je vooraan een klassieke opstelling van twee zitplaatsen, achteraan plaats het merk één gigantische fauteuil. Waardoor het hier dus over een driezitter gaat.

nissan ims concept 2019

600 autonome kilometers

Een driezitter die daarenboven autonoom kan rijden. Waarbij meteen ook het stuurtje weg klapt en de twee voorste zetels omzwaaien om zo een gezellige praatruimte te maken. De bewegingsmisselijkheid, die moet je er waarschijnlijk bij nemen.

nissan ims concept 2019

De technologie onder de schulp, die moet tonen wat Nissan in de toekomst haar klanten kan aanbieden. De Japanners spreken over een elektrische aandrijving met twee elektromotoren die gezamenlijk 490 pk en 800 Nm koppel opwekken en kracht mogen teren uit een accupakket van 115 kWh. Theoretisch - want het is een concept natuurlijk - moet deze IMs Concept daardoor zo'n 600 kilometer ver geraken.

nissan ims concept 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws