Zoon Piëch komt met eigen sportwagen

2019_piechag-preview_01

Een van de meest iconische achternamen uit de Duitse auto-industrie eist weer een plek in de spotlights op.

Ferdinand Piëch, een van de meer beroemde telgen van de Porsche-dynastie, is verantwoordelijk voor een aantal mijlpalen uit de rijke Duitse autogeschiedenis. De baas der bazen duldde weinig tegenspraak, maar werd uiteindelijk na een mislukte poging om VW-topman Winterkorn buiten te werken de deur gewezen.

Desondanks behoudt de man nog warme contacten met de autosector, en daar wil een van zijn vele kinderen (hij heeft er naar eigen zeggen twaalf bij zijn echtgenote en maîtresses), zoon Anton , nu op verderbouwen. Hij heeft het bedrijf Piëch Automotive AG opgericht, dat vandaag aankondigt in Genève het doek te zullen lichten van zijn eerste auto, de Mark Zero.

“Aan die Dieselgate van onze pa zijn werk ga ik mijn vingers niet branden”, moet hij gedacht hebben, want de sportwagen krijgt een zuiver elektrische aandrijving. Details zijn er daarover nog niet bekend: op dinsdag 5 maar om 11 uur 45 wordt de auto aan de pers voorgesteld en pas dan krijgen we meer informatie. Tot dan moeten we het doen met deze schetsen en teaserfoto, die een heel klassiek maar daarom niet minder aantrekkelijk design lijkt te krijgen.

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws