Officieel: Audi Q4 E-tron concept (2019)

audi q4 e-tron concept 2019

Op het salon van Genève poot Audi alleen maar elektrische auto's neer. Ongezien voor een merk van die grootteorde. En omdat het merk maar 1 elektrisch productiemodel heeft is er daardoor plaats voor een rits concepts. Zoals deze Q4 e-tron bijvoorbeeld, het kleine broertje van de e-tron die we al kennen.

De e-tron rolt momenteel al van de band in Brussel, deze Q4 e-tron zal snel de line-up gaan vervoegen. Momenteel is het nog een concept maar eigenlijk maakt Audi vooral zichzelf daarmee iets wijs. Deze Q4 e-tron is met wat minieme wijzigingen absoluut klaar voor productie. Waardoor de grote SUV e-tron gezelschap krijgt van een broertje dat qua afmetingen mooi tussen de Q3 en Q5 valt. Waardoor je meteen niet meer hoeft te vragen waarom deze auto juist Q4 heet.

audi q4 e-tron concept 2019

Familietechniek

Onderhuis uiteraard het nieuwe elektrische platform van de VW Groep. Dat MEB-platform biedt plaats aan 2 elektromotoren (goed voor 306 pk) en een accupakket van 82 kWh. Klinkt dat bekend in de oren? Uiteraard, want dit is exact dezelfde set-up als in de zopas onthulde Skoda Vision iV concept. Prestaties? Een elektrische range van zo'n 450 kilometer in de WLTP-cyclus en een sprint naar de honderd van 6,3 seconden.

audi q4 e-tron concept 2019

Visueel zien we een opvallend vloeiend vormgegeven Audi. Waar zwierige lijnen de bovenhand nemen op scherpe hoeken. De familiegrille en doorlopende achterlichten kunnen uiteraard niet ontbreken. Denk hier nog deurhendels, kleinere velgen en iets braver bumperwerk bij en je weet hoe de productieversie er uit zal zien. Volgend jaar bij je Audi-dealer, de productieklare Q4 e-tron. Een versie met verbrandingsmotor? Die moet je hoogstwaarschijnlijk niet verwachten.

audi q4 e-tron concept 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jan Bellens 18:48
afbeelding van Jan Bellens

Wordt de Q4 ook voorzien van bestuurszetel met geheugen.
Ook lederen Sportzetels , Voorste zetels met verwarming.
Achterste ramen met verduistering . Enzo voort?

Uw reactie