Officieel: Mitsubishi Engelberg Tourer concept (2019)

mitsubishi engelberg tourer concept 2019

Zijn naam mag dan wel doen denken aan een Duitse schlagerzanger van weleer, het uiterlijk en de techniek van deze Mitsubishi Engelberg Tourer zijn pure techno! Wat Mitsubishi de komende jaren van plan is met de Outlander? Kom maar even dichterbij.

Kijk, we hebben op de redactie bij Autofans een speciaal plaatsje in ons hart voor Mitsubishi. Want er mag dan wel vaak over deze kleine underdog gekeken worden in België, het merk was enkele jaren geleden wel eigenhandig in staat om het segment van de plug-inhybride-SUV af te trappen. Waardoor je enig respect moet hebben voor de kleine speler in de Benelux.

Compilatiealbum

Ruimte in ons hart terug op slot en hop naar het autosalon van Genève. Daar pakt de Japanse constructeur uit met deze Engelberg Tourer. Een naam die moet refereren naar een luxueus skiresort in Zwitserland maar evengoed achterop een compilatiealbum voor de beste Duitse schlagermuziek uit de jaren 90 kan staan. Vergeet dan ook maar snel die naam, want dit is uiteraard een stijlstudie om aan te tonen waar de volgende generatie Outlander naar toe zal rijden.

mitsubishi engelberg tourer concept 2019

Die zal bij zijn lancering - we schatten ergens eind volgend jaar, begin 2021 - uit mogen pakken met een futuristische blokkige styling. Het staat de conceptmodellen van Mitsubishi al langer goed, waardoor het dringend tijd wordt dat Mitsubishi nog eens een auto lanceert die het designtechnisch van de grond af ontwikkelde.

Zien we zitten

Kijken we nu ook al enorm naar uit; de nieuwe generatie interieurs bij Mitsubishi. Want de huidige cabines beginnen hun leeftijd te tonen. De autosector heeft namelijk al geruime tijd de kaart van stevige displays, sfeerverlichting en knap gestileerd middenconsoles getrokken. Het interieur van deze Engelberg vinkt al die vereisten af. Het wit is misschien iets te "gepimpt" maar de algemene lay-out met blauwe accenten kan ons zonder twijfel bekoren.

mitsubishi engelberg tourer concept 2019

Mitsubishi geeft daarenboven nog even mee dat deze Engelberg in staat is om 7 mensen te vervoeren, dankzij twee extra zitplaatsen achterin. Waardoor je dus kan aannemen dat de nieuwe Outlander desgewenst uit te rusten valt met 7 zitplaatsen.

PHEV

"PHEV", de wereld leerde de term kennen dankzij de Outlander PHEV. Het is dan ook geen verrassing dat deze Engelberg Tourer een Plug-in Hybrid Electric Vehicle is. Geen conceptuele technologie evenwel. Deze Engelberg bouwt verder met de bouwstenen die je nu ook al in de huidige Outlander PHEV kan krijgen. Daardoor een 2.4-liter benzinemotor voorin die samen werkt met elektromotor en accupakket.

mitsubishi engelberg tourer concept 2019

Het gaat evenwel over een evolutie. Echt specifieke details geeft Mitsubishi niet maar de elektrische range bedraagt in deze Engelberg 70 km (45 km in de huidige Outlander PHEV) en je zou in totaal 700 kilometer ver moeten geraken op 1 tank benzine en elektriciteit. Dit wil waarschijnlijk zeggen dat deze Engelberg mag beschikken over een gegroeide accu. Al spreekt Mitsubishi liever over "optimalisatie".

Met zo min mogelijke veranderingen in productie brengen, Mitsubishi. Neem het van ons aan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws