Kia "Imagine by Kia" Concept is Sportage van de toekomst (2019)

kia imagine by kia concept 2019

Het Zuid-Koreaanse Kia presenteert op het autosalon van Genève designfolietje "Imagine by Kia", een conceptwagen die nadenkt over de toekomst voor de Sportage. Volledig elektrisch? U raadt het al.

Al zegt Kia meteen dat die hunker naar elektriciteit het designteam niet in de weg mocht staan. Waardoor deze concept geen wiskundig correcte rekensom moet zijn, wel een auto die overvloeit van emotie. Handig natuurlijk, bij een concept waar actieradius niet zo van tel is.

Tiger Nose Lamps

Iets specifieker is dit een C-segment SUV, een segment waar Kia momenteel al de Sportage heeft. Waardoor je dus in de ruimste zin kan zeggen dat dit de Sportage van de toekomst is. Eentje die eerder lijkt op een verhoogde sedan, dan op een compacte SUV. Het is een trend die we bij meer merken op zien duiken. De best knap doorlopende koplampen geven een antwoord op hoe de Tiger Nose Grille (het signatuur van Kia) er uit zou zien op een auto die eigenlijk geen grille nodig heeft.

kia imagine by kia concept 2019

Achteraan wordt het iets anoniemer (lees: te conceptueel om een merk toe te behoren) en het glas dat in één stuk doorloopt van motorkap tot achterspoiler is knap in conceptland, niet zo handig in realiteit. Barstje in je glas? Dat is dan twintig miljoen euro, zoiets. Achteraan zou het lichtsignatuur gebaseerd zijn op dat van de Stinger. Daar houden de gelijkenissen echter op.

Wat zit er in de zak?

Zwaai de conceptuele deuren open (vooral handig voor kijkers op autosalons, zo'n wijde opening naar het interieur) en je ziet maar liefst 21 schermpjes op het dashboard. 21! Compleet van de pot gerukt natuurlijk. Maar wederom, laat designers loos zonder restricties en dit is het resultaat.

kia imagine by kia concept 2019

Een elektrische opvolger voor de Sportage zei je? Wat zit er dan onder de kap? Wel, uw gok is zo goed als de onze, want Kia wil niet communiceren over de aandrijflijn. Wel zegt het dat deze concept stijlelementen zal verlenen naar toekomstige producten van het merk. Zoek je dus een elektrische Kia, dan zal je richting de huidige e-Soul en e-Niro moeten trekken. Beiden geen straf natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie