VW bedenkt elektrische buggy en jij mag hem bouwen als je wil

vw_id_buggy_02

Volkswagen kruist een iconisch model uit zijn verleden – de Buggy – met zijn nieuwe toekomst – de elektrische auto. Het resultaat is de ID. Buggy.

In de jaren 1960 en 1970 waren de Buggy’s absolute hebbedingen: vederlichte open strandautootjes op het chassis van een VW Kever. In Genève stelde Volkswagen de conceptcar ID. Buggy voor. De bolronde vormen, het gebrek aan dak of deuren en het minimalistische interieur zijn allemaal heel vette knipogen naar de Buggy’s van weleer. Toch staat hij resoluut met zijn vier wielen in de moderne tijd, want dit is een zuiver elektrische auto. Onder de vloerplaat zit een batterij van 62 kWh die een elektromotor van 204 pk en 310 Nm van stroom voorziet, en dat tot 250 kilometer lang. Net zoals in de oorspronkelijke buggy’s ligt die motor achterin en drijft hij de achterwielen aan, zodat dit relatief lichte strandwagentje in 7,2 seconden van 0 naar 100 km/u kan sprinten.

Partners gezocht

Uiteraard staat de ID. Buggy op het modulaire elektrische MEB-platform van de VW-groep, waar de Duitsers in de nabije toekomst een hele resem zuiver elektrische berlines, SUV’s en zelfs minibusjes mee willen gaan maken. Maar deze buggy zullen ze waarschijnlijk zelf nooit in productie nemen. Toch wil dat niet zeggen dat hij er nooit komt, want VW benadrukt nog maar eens dat het MEB-platform beschikbaar is voor constructeurs buiten de VW-groep. Mocht met andere iemand zich geroepen voelen om deze auto ook echt te gaan bouwen, dan zullen de Duitsers niet dwars gaan liggen. Mooi, toch?

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws