Renault XM3 Inspire mengt zich in SUV Coupé-strijd

renault xm3 inspire 2019

Op de Seoul motor show in Zuid-Korea heeft Renault het doek gehaald van de XM3 Inspire, een conceptwagen die ons klaar moet maken voor een SUV met coupé-allures van het Franse merk die in 2020 op de lokale markt verschijnt.

De meest elegante auto ter wereld creëren, dat was de missie van Renaults hoofddesigner Laurens Van den Acker. Het resultaat is deze XM3 Inspire, een conceptwagen die debuteert tijdens het autosalon van Seoul in Zuid-Korea.

SUV's zijn de norm?

Geen lang uitgerekte sportwagen, indrukwekkend sedan of fraaie shooting brake. Nee, de meest "elegante auto ter wereld" is een SUV met coupélijn. Renault zegt dat het daardoor de statige looks van een sedan weet te combineren met het comfort van een SUV. Marketingpraat uiteraard. Maar dat heeft merken zoals Audi, BMW, Porsche en Mercedes niet tegen gehouden om ook mee op de trein te springen.

renault xm3 inspire 2019

Interessanter is dat het uiteindelijke productiemodel ten strijde trekt in het C-crossover-segment. Daar waar Renault nu de Kadjar al heeft. Waardoor je dus zou kunnen zeggen dat dit het coupé-broertje is van de sedan. Afhankelijk van hoe je hier tegenover staat dan ook goed of slecht nieuws; want Renault zal deze auto gaan verkopen onder de Renault Samsung Motors-vlag. Waardoor het productiemodel hoogstwaarschijnlijk niet naar onze contreien zal komen.

renault xm3 inspire 2019

"Hoogstwaarschijnlijk"*, want de Renault Samsung Koleos heeft een paar jaar terug toch de oversteek gemaakt naar Europa. Wat vinden jullie? Moet Renault deze crossover gaan verkopen in België?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
andre123 10:31
afbeelding van andre123

mooi,maar of het nodig is renault's in de voeren uit korea??????????????????????????

Waxweazel 11:27
afbeelding van Waxweazel

Dit is een Russiche Renault Arkana (zoek maar op ...) die op het B0 platform staat waar ook de Dacia/Renault Duster op staat.
Deze Samsung is dus een gerebadgde Russische Renault ;)

Johan 14:49
afbeelding van Johan

Invoeren, ook Europa heeft recht op zo een auto

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws