Mercedes toont eerste vleugje GLB

mercedes glb teaser

Mercedes zal op het autosalon van Shangai later deze maand een voorproefje van de op til staande GLB tonen. Van die concept krijgen we nu al een eerste plaatje te zien. Niet van het exterieur, wel van het interieur.

En dat is spijtig, want we kijken reikhalzend uit naar de exterieurlijnen van deze GLB. Spyshots tonen namelijk een nogal hoekige vormgeving. Waardoor dit wel eens de spirituele opvolger van de ietwat geflopte GLK kan zijn. Nu goed, Mercedes vindt dat we genoegen moeten nemen met een schets van de binnenzijde.

GLK -> GLB <- G-Klasse

Daarbij geen verrassingen, want de lijnen delen duidelijk genen met de andere compacte broertjes van het merk. Denk A-Klasse, CLA, A Berline en B-Klasse. Zo zien we stevige digitale displays en een dashboard grotendeels gevrijwaard van knopjes. Buiten de airco-unit die je nog steeds kan bedienen met fysieke knopjes. Mercedes weet waar we om smeken. Neem notities, andere automerken.

Nu goed, terug naar het verhaal achter de GLB. Dat is simpel. Mercedes vindt namelijk dat er niet genoeg SUV's en crossovers op de markt kunnen zijn. Deze GLB rolt op het platform van de GLA maar komt tussen GLA en GLC te zitten. Vergelijkbaar met de CLS die rolt op de E-Klasse fundamenten maar tussen E en S valt. Volg je nog?

Nou, wij ook niet altijd helemaal maar de beloofde hoekige styling zou er voor moeten zorgen dat deze GLB zich danig weet te distantiëren van zijn groter en kleiner broertje. 16 april krijgen we de GLB in vol ornaat te zien. Nog als concept weliswaar. Maar dank maakt Mercedes vooral zichzelf iets wijs.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws