Volkswagen I.D. Roomzz: 3 zitrijen aan EV (2019)

vw id roomzz cocnept 2019

Volkswagen grijpt het autosalon van Sjanghai aan om het nieuwste familielid van de I.D.-reeks voor te stellen. Die I.D. Roomzz is een elektrische SUV met de mogelijkheid tot drie zitrijen. De Tiguan Allspace op elektropeut! Tegen 2021 bij de dealer.

In de nabije toekomst zal Volkswagen naast haar bestaande gamma een lijn hebben lopen met elektrische alternatieven. Zo is er de I.D. Neo als alternatief voor de Golf, de I.D. Crozz als elektrische Tiguan, de I.D. Vizzion is dan weer een Passat/Phaeton terwijl de I.D. Buzz een ecobewuste Transporter is. Vanaf vandaag komt daar de I.D. Roomzz bij, de elektrische broeder van de Tiguan Allspace.

Tiguan Roomzz

Let wel op, hoewel "broeders" delen de klassieke lijn en de elektrische lijn geen genen met elkaar. De gehele I.D.-familie staat namelijk op een nieuw ontwikkeld platform voor elektrische auto's. Deze I.D. Roomzz is daar geen uitzondering op. Het mag dus wel een alternatief zijn voor een Tiguan Allspace, het is niet gewoonweg een Allspace met batterijen in de koffer.

vw id roomzz cocnept 2019

Dat merk je ook designtechnisch waar deze SUV compleet anders voor de dag komt. Natuurlijk is dit een concept, waardoor er gigantische velgen present tekenen en de deuren iets hipper open gaan dan bij het uiteindelijke productie model het geval zal zijn. Toch verraden de algemen proporties dat Volkswagen in een ver stadia staat met deze I.D. Roomzz.

7-zitter

Wat de bestaansreden is van deze Roomzz in de I.D.-familie? Simpel! Dit is de eerste van de groep met het vermogen om een extra zitrij achterin de koffer te placeren. Een 2+3+2 dus. Ofte: een zevenzitter. Een SUV-vorm die gretig aftrek geniet in de VS en ook wel in China. Met z'n zevenen zal je dan plaatsnemen op een accupakket van 85 kWh waardoor VW een range belooft van 450 km belooft. Opmerkelijk; in de conceptversie tekenen geen 7 zitplaatsen maar wel 4 "captain chairs" present.

vw id roomzz cocnept 2019

Nu goed, de batterij zal haar vermogen sturen naar twee elektromotoren (1 op vooras, 1 op achteras) die gezamenlijk 302 pk op weten te wekken. Interessanter is het feit dat VW volgend jaar productieversies van de Roomzz, Crozz en Neo zal tonen en dat die auto's tegen 2021 in productie moeten gaan.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws