Mercedes Concept GLB blikt vooruit op... GLB

mercedes concept glb 2019

Deze zomer zal Mercedes haar nieuwe crossover GLB richting de dealers sturen. Desalniettemin vonden de Duitsers het nodig om een conceptuele versie neer te poten op het autosalon van Sjanghai. De Mercedes-Benz Concept GLB is een feit. Eentje om van wakker te liggen?

De meest succesvolle familie van Mercedes? Nee, niet de C-Klasse en zijn derivaten. Wel de familie van voorwielaangedreven varianten. Want A, B, CLA en GLA verkochten als zoete broodjes de laatste jaren. Waardoor Mercedes besloten heeft die familie fors te vergroten. Zo heb je momenteel A, hatchback, A Berline, CLA, CLA Shooting Brake en B. Binnenkort mag daar ook nog GLA bij en... deze GLB.

Mini GLC

Het is te zeggen. Niet exact deze GLB. Want het gaat hier nog over een studiemodel. Gek, want binnen een paar maanden zal Mercedes de productieversie van de GLB al neerpoten bij de dealers. Waardoor dit vooral om wat extra aandachttrekkerij gaat op het autosalon van Sjanghai. Nu goed, de Mercedes Concept GLB, een auto die minder hoekig voor de dag komt dan origineel gedacht. Want het internet dacht (lees: wilde geloven) dat deze GLB een eerbetoon aan de GLK zou worden. Of iets moderner; een mini G-Klasse. Het resultaat is een auto die er eerder uit ziet als een minder dure GLC.

mercedes concept glb 2019

Compleet logisch natuurlijk, want deze GLB zal mooi tussen GLA en GLC gaan vallen. Een alternatief voor de Nissan Qashqai en Mazda CX-5 zeg maar. Waarmee we meteen de uitersten van dat segment hebben opgenoemd. In China spreekt Mercedes zelfs over twee extra zitplaatsen in de koffer, al zal dat weinig succes oogsten in Europa, zonder twijfel.

Comfortschool

De Concept GLB die Mercedes voorstelt krijgt een 224 pk en 350 Nm sterke viercilinder benzine. Een blok dat we ook al kennen vanuit de A-Klasse 250. Waardoor we mogen aannemen dat deze GLB beroep zal doen op dezelfde motoren. Een 8-trapsautomaat en 4Matic-vierwielaandrijving moeten tonen dat de GLB ook op het onverharde zijn mannetje kan staan. Dat je de productieversie ook met een 116 pk sterke diesel en voorwielaandrijving kan krijgen, daar zijn we stiekem zeker van.

mercedes concept glb 2019

Geen belediging, want in de A Hatchback en CLA is die combinatie best te pruimen. Te meer omdat Mercedes deze generatie haar kleinste familie op comfortschool heeft gestuurd. Daardoor ook een herkenbaar interieur met de forse schermen en fraaie ventilatiemonden. Waar dan het verschil met de nog op til staande GLA zal zitten? Deze GLB heeft een vrij rechtstaande achterruit (goed voor de kofferruimte), waardoor GLA hoogstwaarschijnlijk meer "coupélijnen" voor mag leggen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws