Genesis Mint Concept is smart met ballen

genesis mint concept 2019

Hyundai's luxemerk Genesis toont op het autosalon van New York dat een hatchback met twee zitplaatsen en een elektrische aandrijving ook sexy kan zijn. Smart, kijk maar even goed naar deze Mint.

Na jaren grote conceptwagens voor te stellen op autosalons over de hele wereld pakt Genesis uit met een opvallend concept in New York. De Mint Concept is namelijk een petieterig stadswagentje met elektrische aandrijving. Een autotype dat ze niet meteen gewoon zijn in de VS.

Eigenzinnig

Toch is deze Mint een belangrijke auto voor Genesis. Want het studiemodel blikt zonder twijfel vooruit op een compacte auto van het merk, een auto die binnen enkele jaren - eindelijk - naar onze Europese contreien moet komen. Wat Genesis in haar achterhoofd heeft? Een compacte tweezitter met eigenzinnige derrière en een elektrische aandrijving.

genesis mint concept 2019

Over die elektrische aandrijving blijft het merk vaag, als spreekt het van een range van zo'n 320 km en snellaadmogelijkheden. Typische concepttaal dus. Wij zijn vooral geïntrigeerd door het minimalistisch interieur. Een interieur dat komaf lijkt te maken met gigantische schermen en vooral; waarom zijn er drie pedalen op de vloer?

genesis mint concept 2019

Ooit zullen we de antwoorden weten als Genesis op de proppen komt met een productiemodel. Verwacht echter maar dat dit nog enkele jaartjes van ons af ligt.

genesis mint concept 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws