Renault Kangoo Z.E. Concept blikt vooruit op 2020

renault kangoo ze concept 2019

Renault toont vandaag niet enkel een opgefriste Alaskan pick-up, het stelt ook een heuse conceptcar voor. Nu ja, conceptbusje. Want de Kangoo Z.E. Concept blikt vooruit op de nieuwe generatie Kangoo die volgend jaar richting de dealer rijdt.

Al bijna een decennium (!) kan je een elektrische Kangoo bij Renault aanschaffen. Wees er dan ook maar zeker van dat de nieuwe generatie Kangoo die in 2020 ten tonele verschijnt extra zal focussen op die aandrijving.

Boller, niet kleiner

Renault onderstreept dat nog eens door vandaag een nieuwe conceptwagen voor te stellen; die Kangoo Z.E. Concept blikt niet enkel vooruit op de nieuwe Kangoo maar ook op het elektrische derivaat. Visueel mag de Kangoo alvast een stuk gestroomlijnder voor de dag komen. Desalniettemin zullen de meer afgevlakte proporties geen impact hebben op het laadvermogen, aldus Renault.

renault kangoo ze concept 2019

Vooraan zien we Renaults typerend smoelwerk met een kleine twist, want op de conceptwagen wordt de dagrijverlichting links en rechts gekoppeld via een doorlopende lichtstreep. Momenteel een hype voor de achterlichten, binnenkort mogelijks ook bij de voorlichten dus.

Hamvraag

Over technische details blijft Renault opvallend vaag bij deze Kangoo Z.E. Concept. We hebben dus geen idee welke elektromotor of welke batterij er juist onder deze Kangoo huist. De huidige Kangoo Z.E. kan zo'n 200 km ver bollen op elektropeut. Ga er maar van uit dat dit cijfer fors zal stijgen met de nieuwe versie.

renault kangoo ze concept 2019

Volgend jaar krijgen we al de nieuwe Kangoo te zien. Bakkers aller lande kunnen zich al in hun handen wrijven.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws