Renault EZ-Pod concept is perfecte micromobiliteit (2019)

renault ez-pod concept 2019

Met de conceptuele EZ-familie blikt Renault vooruit naar een toekomst van elektrische en autonome wagens. Deze EZ-Pod heeft plaat voor 2 en kan wel eens worden ingezet als autonoom vervoer in binnensteden, sportcentra of hoteldomeinen. De toekomst ziet er alvast blokkig uit, volgens Renault.

De auto-industrie doorgaat een revolutie. Ook al zie je het niet meteen aan het wagenpark in de straat. Vergewis je echter niet, de ideeën die nu worden bedacht bij de grote constructeurs der aarde zullen de komende 20 jaar grote gevolgen hebben voor de manier hoe we ons transporteren. Renault is één van die merken die ons maar al te graag even laat meekijken in hun glazen bol.

renault ez-pod concept 2019

Dat deden ze eerder al met de EZ-Ultimo en de EZ-Flex, nu komt daar de EZ-Pod bij. Begin je de rode draad te voelen? De EZ-Pod is volgens Renault niet zozeer een auto die je binnen afzienbare op je oprit kan zetten. Nee, deze EZ-Pod is een soort van golfkarretje van de toekomst. In die zin dat het autonoom tot twee mensen kan verplaatsen.

renault ez-pod concept 2019

Ideaal vervoer op grotere domeinen (denk hotels, wijndomeinen, golfterreinen), op luchthavens of sportcentra maar ook... in de binnenstad. Renault ziet dan ook een wereld dat je met je EZ-Ultimo luxesloep richting de stad rijdt om dan in de stad over te stappen in deze kleine doosjes op wielen. Eerlijk; zo gek is dat niet eens. Momenteel test Renault trouwens al haar autonome software uit op de de universiteit van Parijs-Saclay in Frankrijk. Daar rijdt een Zoe autonoom rond die studenten op kan pikken op de campus.

renault ez-pod concept 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws