Wij zeggen ja tegen deze Skoda Mountiaq!

skoda mountiaq 2019

Leuk natuurlijk, die utilitaire pick-ups. Echter, nu we toch verknocht zijn aan hoogpotig gerief, is het niet eens tijd voor hippe pick-ups? Deze Skoda Mountiaq mogen ze zo op onze redactieparking parkeren!

Net zoals de voorbije jaren kregen stagiairs bij Skoda de kans om een unieke wagen te creëren. Dit jaar werd er besloten een pick-upversie van de Kodiaq te creëren. Klinkt beestig, ziet er nog vetter uit.

Vergeet de Scala

Acht maanden lang gingen de 35 studenten aan de slag. Het resultaat, de Mountiaq (heerlijke naam ook), is een auto die visueel een hoop productierijp gerief in haar onderbroek zet. Vergeet de Scala, Skoda, wij willen deze Mountiaq!

skoda mountiaq 2019

Oké, misschien zal het doelpubliek iets anders zijn maar je kan niet ontkennen dat de studenten hun hart en ziel hebben gestoken in deze conceptwagen. De lijnen van de Kodiaq lopen vloeiend over in de laadbak achteraan, de achterste deuren zijn mooi weggewerkt en er is zelfs plaats voor een opstapje mooi verwerkt in de zijschort. Dit is topwerk.

Technisch dan nog wat info? Deze Mountiaq is net geen 5 meter lang en achterin zorgen verschillende compartimenten dat je nog net wat makkelijker spullen in de laadbak kwijt geraakt. Want één basketbal, dat stuitert natuurlijk rond als een malle.

skoda mountiaq 2019

De met stevige wielbogen verfraaide Mountiaq krijgt voorin een 2-liter turbobenzine met 190 pk. Niet dat wij het voor het zeggen hebben, maar het blok van de Kodiaq RS had hier misschien nog net iets beter in gepast. Hoe dan ook, doodzonde dat Skoda geen productieplannen heeft met deze Mountiaq...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws