Michelin werkt samen met GM aan "band zonder lucht"

michelin uptis concept 2019

Franse bandenfabrikant Michelin speelt al langer met het idee om een band zonder lucht op de markt te brengen. Samen met General Motors willen ze die Uptis-band over vijf jaar op de markt brengen. Gebakken lucht?

Dat er ontiegelijk veel technologie in een autoband zit. Alleen blijft het voor Jan Modaal een zwart stukje rubber rond de velg. Binnenkort zou daar wel eens serieus verandering in kunnen komen. Want hangt het van Michelin af, dan rijden we binnenkort met opengewerkte banden rond zonder lucht. Opvallen zal je zonder twijfel.

Het concept is niet geheel nieuw maar Michelin heeft tijdens haar Movin’On-top evenement te kennen gegeven dat het samen met General Motors zal werken aan deze unieke band. De naam, die is er ook al. Want Michelin wil de band Uptis gaan noemen. Marketingpraat voor Unique Puncture Proof Tire System.

De naam verklapt de voordelen al volgens Michelin. Want de Franse autobouwer zegt dat het gevaar op een klapband op die manier compleet verdwijnt. Daarnaast kan je band natuurlijk ook niet lek lopen tijdens het rijden. De komende jaren gaat Michelin de band extensief testen gemonteerd op een Chevrolet Bolt, tegen 2024 wilt Michelin de band gewoonweg in productie nemen.

michelin uptis concept 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws