Toyota test nieuwe hypercar [video]

toyota gr hypercar 2019

Wil je volgend jaar deel nemen aan de koningsklasse van Le Mans, dan zal je een raceversie van een hypercar in moeten zetten. Een straatlegale hypercar, trouwens. Waardoor Toyota plots met een 1.000 pk sterke sportwagen op de proppen zal komen. Heerlijk.

De koningsklasse van Le Mans - de LMP1 - is dood. Met dank aan onder andere Porsche, Audi, Nissan en Peugeot die zich terug hebben getrokken uit de raceklasse wegens; te duur. Raceorgaan FIA heeft ondertussen een gepaste oplossing, met de komst van een "Hypercar" klasse. Daarin mag elk automerk deelnemen met een racewagen maar die racewagen moet wel gebaseerd zijn op een straatlegale auto.

Anders gezegd; al die hypercars die momenteel gebruikt worden als investeringsmiddel - McLaren Senna, Aston Martin Valkyrie, Mercedes-AMG One - krijgen plots een raceplek om hun kunnen te tonen. Toyota, de laatste volhouder van de LMP1-klasse, geeft trouwens ook niet op en stuurde ingenieurs prompt aan tot de ontwikkeling van een hypercar. Zodat ze een racewagen kunnen blijven inzetten in de koningsklasse.

En daarom krijgen we binnenkort een 1.000 pk sterke Toyota hypercar in het straatbeeld te zien van de meest mondaine regio's. Heerlijk, toch?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws