BMW Vision M Next is M van de toekomst

bmw vision m next concept 2019

BMW toont met de Vision M Next waar het merk naar toe wil rijden met haar M-divisie de komende decennia. Daarbij zal nog steeds Freude am Fahren centraal staan... maar moet er ook plaats zijn voor D+ACES. Marketingjargon voor Design + Autonomous driving, Connectivity, Electrification en Services. Als dat maar goed komt.

Moeten we BMW geloven, dan zal het ook helemaal goed komen. Want hoewel we in de toekomst er voor kunnen kiezen om de auto zelf het werk te laten doen, mag er volgens de Duitsers nog zelf een lekker stukje gereden worden. Deze Vision M Next moet ons tonen hoe zo'n "rijdersauto" van de toekomst er uit kan zien. Daarenboven is deze conceptwagen misschien wel een kleine knipoog naar de i8 van de toekomst. Niet zozeer op visueel vlak, wel qua aandrijving.

600 pk PHEV

Geen volledig elektrische aandrijving namelijk onder de kap, wel twee elektromotoren op elke as en een viercilinder turbobenzine op de achteras. Het systeemvermogen komt daarmee op 600 pk te liggen. Een serieus stuk meer dan de 362 pk die je momenteel in de i8 tegen komt. Het stelt deze conceptwagen alvast in staat om de honderd aan te tikken in 3 seconden en te toppen op 300 km/u. Een snelheid waar we eerlijkheidshalve liever zelf nog het stuur in handen hebben.

bmw vision m next concept 2019

Over de batterij in deze Vision M Next lijkt BMW met geen woord te reppen, wel over de theoretische puur elektrische range: 100 km. Al zal dat natuurlijk afhangen van je eigen voetenwerk. Want dankzij de BOOST+ modus krijg je tijdelijk wat meer kracht ter beschikking. Goed voor de lol, slecht voor de range.

In productie?

Hoe BMW verder duidelijk wil maken dat dit echt wel een rijdersauto is? Wel, volgens de ingenieurs mag een auto van dit kaliber niet té veel gewicht rondzeulen. Rond de 1.6 ton moet echt wel het doel zijn. Daarnaast valt meteen op dat deze Vision M Next over serieus breder schoeisel beschikt dan de huidige i8. Iets dat het rijgedrag ten goede komt natuurlijk.

bmw vision m next concept 2019

Of BMW plannen heeft om deze conceptwagen in productie te nemen? Ja. Maar dan moet het wel genoeg gegadigden vinden. Geen mop, BMW geeft grif toe dat het geen plannen heeft maar mits genoeg interesse gerust een beperkte oplage wil bouwen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws