BMW Power BEV is 5 Reeks met 720 pk! (2019)

bmw 5 power bev 2019

Nog geen 15 jaar geleden stond de wereld op z'n kop toen BMW de M5 lanceerde met een +500 pk sterke V10. Deze week toont het merk een reguliere 5 Reeks met 720 pk. Emissievrij, jawel.

Doe de garagepoort maar terug toe. Want nee, je kan deze 5 Reeks Power BEV nog niet bij de BMW-dealer bestellen. Wel is dit een showcase van het Duits merk op elektrovlak. Kwestie van duidelijk te maken dat een toekomst met elektrificatie geen slechte toekomst hoeft te zijn voor rijdersauto's. Met dank aan elektromotoren van de vijfde generatie, aldus BMW.

Power BEV

Als basis nam BMW de M550i Berline. Omdat die dynamisch al wat strak is getrokken. De V8 voorin, die werd er uit gelepeld. In de plaats kwamen drie elektromotoren. Eentje op de vooras en één aan elk achterwiel. Die wekken gezamenlijk 720 pk op maar zijn eveneens in staat om ongelooflijk slim de kracht te verdelen. Het resultaat is dat deze aandrijving niet enkel de 5 Reeks pijlsnel naar de horizon katapulteert (-3 seconden naar de honderd) maar dat het ook de huidige M5 het snot voor de ogen rijdt op circuit.

bmw 5 power bev 2019

Verre toekomstmuziek? Niet helemaal, want volgend jaar verschijnt al de iX3 op de markt die gebruik maakt van de technologie. Het is te zeggen; de iX3 zal gebruik maken van maar 1 elektromotor, waardoor het vermogen daalt naar 270 pk. Dankzij een accu van 70 kWh zal die evenwel zo'n 400 kilometer ver moeten geraken. Leuk natuurlijk BMW... maar geef ons stiekem toch maar deze 5 Reeks met 720 elektrische pk's.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ronny peys 06:58
afbeelding van Ronny peys

I love this car

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws