Toyota experimenteert met Prius op zonnekracht (2019)

toyota prius phv solar concept 2019

Moeten we ingenieurs bij BMW geloven, dan zijn zonnepanelen op auto's complete verspilling van grondstoffen. Toyota besluit nu zelf uit te dokteren wat de impact kan zijn van zonnepanelen op een auto. Met een Prius Plug-in Hybrid als proefkonijn.

Wandel je vandaag de Toyota-dealer binnen, dan kan je al een Prius PHV bestellen met een Solar Roof (zonnepaneel op het dak). Dat zonnepaneel is in staat om dagelijks net genoeg energie op te wekken om enkel kleine stroomverbruikers over te nemen. Denk radio maar evengoed tijdelijk de airco. Wat als je echter bijna 5 keer zo veel energie op kan wekken? Dan is er zonder twijfel nog wat peut over om de batterijen op te laden, toch?

860 watt

Dat is Toyota nu van plan om te onderzoeken, samen met NEDO en Sharp. Dat eerste bedrijf onderzoekt de data, Sharp levert hoogrendement-panelen (34%) voor de Prius PHV. Die panelen vinden hun weg naar het dak, de motorkap, bagageklep en andere carrosseriedelen van de Japanse wagen. Het resultaat? In theorie een laadsysteem van 860 Watt, zowat 4,8 keer meer dan de 180 watt die de huidige panelen op weten te wekken. Vergeet echter niet dat de Prius PHV een accupakket aan boord heeft van 8,8 kWh.

toyota prius phv solar concept 2019

Desalniettemin gelooft Toyota dat deze technologie de actieradius kan vergroten van geëlektrificeerde voertuigen en tegelijkertijd het brandstofverbruik kan doen dalen. Zo gaat Toyota er prat op dat de zonnepanelen in theorie op een dag tijd goed moeten zijn voor 44,5 kilometer aan range. Benieuwd of de praktijk dezelfde waardes voor kan leggen. Binnenkort na de plug-inhybride binnenkort ook de zonne-hybride? In Nederland geloven ze er alvast in.

toyota prius phv solar concept 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws