Human Horizons Hiphi 1 is (en blijft waarschijnlijk) toekomstmuziek

Human Horizons Hiphi 1

Een Chinese start-up die met een hele hoop grote plannen, een boel technische snufjes en een random hoeveelheid cijfers komt. Daar hebben we er nog van zien passeren, al doen deze jongens het net iets anders.

Meestal komen Chinese start-ups met een ongelofelijke hypercar die bijna een miljoen elektrische paarden herbergt en een range voor kan leggen gelijk aan die paarden. Nu komen ze eens met wat anders aangelopen. Het elektrische element blijft en daar koppelen ze een SUV aan vast. Dit zal ongetwijfeld wat beter in de markt gaan liggen.

Slim

De hoofdgedachte van de Hiphi 1 is ”Smart”. Een wagen die niet alleen een modern uiterlijk toont, maar ook de eigenschappen daarvan meedraagt. De Hiphi 1 moet gedeeltelijk autonoom kunnen rijden (op snel- en buitenwegen onder toezicht van de bestuurder), de deuren gaan elektrisch open en dicht met als toevoeging dat ze monitoren of ze niets kunnen raken, er is intelligente luchtvering, vierwielsturing en het is zelf mogelijk om met de voor- en achterlichten boodschappen te laten uitschijnen naar andere bestuurders. Met dat laatste krijgen we heel wat kattenkwaad in onze hoofd. Met een reikwijdte van meer dan 600 kilometer en een extreem snelle acceleratie beloofd de Hiphi 1 goed in de markt te vallen. Daar zijn we dus weer met die cijfertjes.

Human Horizons Hiphi 1

Binnenin gaat het techfest door met een dashboard dat bijna helemaal bestaat uit digitale schermen en waar de passagier kan genieten van een 19,9-duims groot scherm om hem of haar te laten entertainen. Een hoop ledverlichting en razendsnel 5G internetverbinding staat standaard op de wagen. Achteraan kan men ook genieten van zetelverwarming en –verkoeling, terwijl ze de stoel volledig naar eigen zin kan leggen. Helemaal achteraan –op de derde rij- is het comfort wat beperkter.

Human Horizons Hiphi 1

Om toch nog even terug te komen op die elektrische deuren. Als je de Tesla Model X deuren al indrukwekkend vindt, dan ga je helemaal gek staan van deze. De voorste openen traditioneel maar bij de achterste gaat het onderste deel open als bijvoorbeeld een Rolls-Royce, terwijl de bovenkant als een vleugeldeur open gaat. Indrukwekkend, toch? Nee? Niet?

Wanneer je al dit moois kan verwachten? Waarschijnlijk nooit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie