Officieel: BMW i Hydrogen Next gokt op waterstof

bmw-i-hydrogen-next-development-vehicle_01

De afgelopen jaren leek het erop dat elektrische aandrijvingen de bovenhand zouden nemen bij BMW. Met deze i Next Hydrogen toont BMW dat ze waterstof nog niet vergeten zijn.

De BMW i Hydrogen Next Development Vehicle toont de evolutie van het merk op waterstofvlak. Als je dacht dat ze de piste na de 7 Hydrogen verlaten hadden heb je het mis, want BMW wil in 2022 een heel aanbod aan waterstofmodellen in het gamma hebben. De techniek van de i Hydrogen Next Development Vehicle zou echter pas in 2025 in de modellen van het merk te zien moeten zijn. Daardoor is het niet verwonderlijk dat BMW ons nu een model laat zien dat de tongen los moet maken, maar vooral gelijkenissen vertoont met de huidige X5. Dat zal tegen dan ook nog zo zijn, want BMW wil gewoon een aangepaste X5 van waterstof voorzien.

BMW-i-Hydrogen-Next-Development-Vehicle_0

Geen specificaties dus, al laat BMW wel los dat het voor de ontwikkeling van de wagen samenwerkt met Toyota, pionier op vlak van brandstofceltechniek. Ook in 2015 deden ze al een beroep op de Japanse autobouwer.

BMW-i-Hydrogen-Next-Development-Vehicle_0

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
T-Lens 22:35
afbeelding van T-Lens

Uiteraard geeft Toyota wat terug aan BMW in ruil voor die knappe Z4 - Supra :-)
Duitsland is alvast bezig met een netwerk van waterstof pompen. Mercedes staat ook al in de startblokken met hun GLC F-Cell. Elektrisch rijden met meer range en op 5 minuten terug vol.
Nu nog commercieel haalbare kernfusie bij ITER in Zuid-Frankrijk en we zijn op goede weg.

Uw reactie