Mercedes toont met Vision EQS de luxueuze EQ-kant

mercedes-vision-eqs-2019-iaa-01

Mercedes bouwt verder aan het elektrisch aangestuurde EQ-gamma. Ditmaal tonen ze geen kleine SUV maar wel een concept car die laat zien hoe jouw bedrijfsdirecteur zich in de toekomst zal laten rijden, met een Mercedes-Benz EQS.

De Vision EQS is de elektrische evenknie van een S-Klasse. Een gracieuze lijn van voor naar achteren. Letterlijk zelfs, want vanuit de grille - die eigenlijk geen echte grille is - loopt een lijn naar achteren. Een lijn die het concept in twee kleuren verdeelt. Licht is overal aanwezig op deze Vision EQS, 229 sterren die de vorm van de achterlichten bepalen, de rondom-rond lichtstrook, 188 LED's in de grille vooraan... Je raakt de tel kwijt.

mercedes-vision-eqs-2019-iaa

overvleugeld

Mercedes laat de vloeiende lijnen in het interieur terugkomen. Zo is het dashboard dat overgaat in de portieren en aldus de passagiers omsluit. Voorlopig zit er nog een stuurwiel op, al is dat niet rond maar rechthoekig. De wagen geraakt qua autonoom rijden voorlopig tot niveau 3. Mercedes gaat verder aan de slag met een hoop projectoren en displays voor de visualisatie van alles en nog wat. Heeft iemand nog iets vernomen van de buitenspiegels sindsdien?

mercedes-vision-eqs-2019-iaa

heden soep

Qua materiaalgebruik maakt Mercedes voor deze grote limousine een omslag. Zo is er esdoornhout en zouden verschillende kunststoffen vervaardigd zijn uit PET-flessen en plastic uit de beruchte plastic soup die op zee ronddrijft.

De Duitsers voorzagen de Vision EQS ook van een aandrijflijn. Elektromotoren op voor- en achteras zorgen samen voor 476 pk. De topsnelheid van deze kolos ligt op 200 km/u en volgens Mercedes haal je de 0-100 in 4,5 seconden. Wie rustig rijdt, moet volgens Mercedes in de WLTP-cyclus 700 km ver komen. Over de grootte van de accu houdt Mercedes de lippen stijf op elkaar. Men laat wel weten dat aan een snellader met capaciteit van 350 kWh de accu in minder dan 20 minuten tot 80 procent gevuld is.

mercedes-vision-eqs-2019-iaa

Dat deze Vision EQS een productieafgeleide zal kennen. Wanneer een productie-EQS de EQ C en EQ V zal komen bijstaan in elektrisch Mercedes-land, is niet geweten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie