BMW Concept 4 heeft niercrisis (2019)

bmw concept 4 2019

BMW blikt op het autosalon van Frankfurt vooruit op de nieuwe generatie 4 Reeks met de Concept 4. Een auto die de dubieuze eer krijgt om de verticale niertjes van weleer terug te introduceren. Of we hier gewoon aan moeten wennen?

Verandering is goed, dat weten we ook. En BMW, die kreeg de laatste jaren veel over zich heen dat de designtaal te weinig evolueerde. Iets waar het Duitse merk deze generatie modellen komaf wil mee maken. Kijk maar naar de 1 Reeks en de nieuwe 3 Reeks. Klein bier tegenover wat ons nog te wachten staat.

Nieuwe visuele identiteit

Het lijkt er namelijk op dat BMW haar iconische grille serieus onder handen wil nemen. Daarbij worden de horizontale niertjes voortaan verticaal uitgesmeerd. Geïllustreerd op de laatste concept van het Duitse merk; de Concept 4.

bmw concept 4 2019

Dat is een scherp gelijnde coupé die ons klaar moet maken voor de nieuwe generatie 4 Reeks. De concept breekt alvast heftig met de visuele identiteit van BMW. Geen Hofmeister-knik meer in de C-stijl, geen ronde "angle-eyes" in de koplampen en dus ook geen horizontale niertjes meer.

bmw concept 4 2019

Een productie-afgeleide van deze Concept 4 verwachten we alvast begin volgend jaar tegen te komen. Zonder twijfel op de fundamenten van de huidige 3 Reeks, met gelijke motoren en een gelijkaardig interieur.

bmw concept 4 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie