Suzuki Waku Spo is wacko conceptkarretje voor Tokio (2019)

Suzuki Waku Spo 2019 concept

Suzuki zal op het autosalon van Tokio volgende maand het doek halen van de Waku Spo, een conceptwagen pur sang die met de nodige champignons in het systeem bedacht lijkt. Want deze Waku Spo is een sedan van 3,7 meter met vier deuren die je kan ombouwen naar een stationwagen via een hardtop.

Nog een kleine maand en Suzuki speelt een thuisspel op het autosalon van Tokio. Een salon waar het merk groots uit zal pakken met conceptkarretjes. Numéro uno is de Waku Spo, een auto die even wacko is als zijn naam prijs geeft. De Waku Spo is namelijk een micro-sedan van amper 3,7 meter met een afneembare top om er een stationwagen van te maken.

Schuiven met die bank

Het concept is simpel. Moet je alleen (of met twee) de baan op? Dan gebruik je de Waku Spo als sedan. Moeten er twee extra personen mee, dan plof je de stationwagentop er op. De achterbank kan dan dankzij rails verder naar achteren verschuiven waardoor ze überhaupt bruikbaar is. Instappen doe je achterin via twee zelfmoorddeuren à la Mazda RX-8... of Rolls-Royce. Het is maar hoe je het bekijkt.

Suzuki Waku Spo 2019 concept

Binnenin is het ook atypisch Suzuki. Want de brave instrumentenclusters maken plaats voor een schermwinkel van jewelste. Al kan je ook voor een subtielere set-up gaan met een serieuze houten insert op het dashboard. Voorin deze Waku Spo een plug-inaandrijving, al licht Suzuki niet toe over welke aandrijving dat juist moet gaan. Deze concept moet vooral visueel in het oog springen, niet technisch. Laat dat duidelijk zijn!

Suzuki Waku Spo 2019 concept

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie