Stig wint rechtzaak tegen BBC !

De STIG saga lijkt nu eindelijk tot een einde gekomen te zijn. Sinds het feit bekend werd dat Ben Collins een autobiografie wilde uitgeven waarin hij zichzelf als de STIG zou ontmaskeren, zit de spanning er goed in bij de Top Gear redactie. Die wilde namelijk kost wat kost vermijden dat dit goed bewaarde geheim bekend raakte en spande dus een rechtszaak aan tegen HarperCollins om deze te weerhouden om de autobiografie uit te geven.

Vandaag dus heeft het High Court in Londen HarperCollins en Ben Collins in het gelijk gesteld en het lijkt nu dus zo dat het boek alsnog kan worden uitgegeven.

Echter, er zit nog wel een klein addertje onder het gras voor Collins. De BBC blijft namelijk bij haar standpunt dat Ben Collins gebonden is door een geheimhoudingsverklaring. Dat brengt met zich mee dat Collins geen publieke verklaringen mag doen over zijn opdrachten voor Top Gear. Het verbreken van die geheimhoudingsverplichting zal tot gevolg hebben dat HarperCollins en Ben Collins een boete zullen moeten betalen wegens contractbreuk. Aangezien deze boete vermoedelijk een stuk lager zal liggen dan de verhoopte opbrengst van Collin's boek, denk ik niet dat dat hen zal tegenhouden.

 Dat wordt bevestigd door HarperCollins die in een reactie op de positieve uitspraak liet weten het boek op 16 september te zullen uitbrengen in het Verenigd Koninkrijk.

 

via AB.nl en BBC

Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
SeMTeX 13:38
afbeelding van SeMTeX

Ah, spijtig dat het bekend is, maar toch zal ik blijven kijken hoor. Daarvoor is TopGear veel te goed!

Ponrow 13:54
afbeelding van Ponrow

dan halen ze toch gewoon een nieuwe stig? ben benieuwd in welke kleur nu.:p

Nathan 14:24
afbeelding van Nathan

<a href="http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-11156902">"Ben Collins? Sounds like an accountant." ~ James May</a>

Olivier 15:51
afbeelding van Olivier

presentator: think about bringing out a book to cash in on top gear. that is something, isn't it. Sneer terug :)

Vergeet die idioot gewoon. Eén Jeremy Clarckson gepatenteerde veeg uit de pan naar die 'ben collins' en niemand kent 'm nog

Anonieme gebruiker 10:12
afbeelding van Anonieme gebruiker

Het voordeel van een anoniem persoon als "The Stig" is als hij wagens test dit onafhankelijk lijkt/is, net zoals de ronde tijden. Wie zegt dat hij het nog eens 3 x over deed niet een andere beste tijd weg kaapt?

Quin 14:02
afbeelding van Quin

Het boek zal in ieder geval wel als zoetje broodjes verkopen, denk ik. :)

De vorige zwarte Stig is trouwens op dezelfde manier 'ontmaskerd', ook via een uitgegeven biografie.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws