Jij ook? 7 miljoen Britten proberen aangegeven reistijd op GPS te 'verslaan'

Zowat 7,2 miljoen Britten heeft al geprobeerd om de aangegeven reistijd op het navigatiesysteem in de wagen te verslaan. Het navigatiesysteem berekent deze reistijd op basis van afstand en geldende snelheidsbeperkingen. Zowat de helft van bovenstaande Britten durfde daarvoor al eens de geldende snelheidslimieten overschrijden. Dat dat niet zonder gevolg is, wijst een onderzoek van ICM Research uit.

Zowat 144.000 mensen hadden een aanrijding met een ander motorvoertuig, 200.000 bestuurders raakten al eens een straatborduurtje, 161.000 vertoonden asociaal rijgedrag tegenover de medeweggebruiker. 1,2 miljoen van deze uitdagers reed door oranje en 570.000 chauffeurs vertraagden niet voor ronde punten of vluchtheuvels.

Uiteraard kan deze praktijk niet op veel bijval rekenen van veiligheidsmensen. "People who are racing their GPS system are putting themselves and the lives of other road users at risk. Speeding is a highly irresponsible act which causes deaths and serious injuries on our roads. Every road death is unacceptable and causes devastation to families, so it is essential that drivers give the act of driving their full attention when behind the wheel, and they obey the laws of our roads at all times.

Het is in ieder geval sterker dan je zelf. Toch dragen deze zaken niet bij tot een sterke verkorting van de reistijd; met een snelheid van 10 km/u boven de limiet 'win' je hoop en al een paar minuutjes op een gemiddelde rit, laat staan dat je iets wint bij het afsnijden van bochten.

Bron: The Independent via Carscoop

Reacties: 9 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yannick Degroeve 10:37
afbeelding van Yannick Degroeve

hoewel ik best ne vlotte chauffeur ben hebk daar nog nooit drang toe gehad...
mijn gps past zich toch aan en kom meestal op de minuut aan. zelfs na een rit van 850km...

Sven 10:46
afbeelding van Sven

Daar gaat het dan om hé, van de oorspronkelijke tijd een paar minuutjes afkrijgen. 't Zou maar erg zijn als uw gps op t einde zegt dat ge nog vijf minuten in uwe auto zou moeten zitten.

Yvesw 11:09
afbeelding van Yvesw

Gps? ken ik niet... Ik probeer meestal een aantal minuten van de kaart af te snoepen.. :)

TdM 12:40
afbeelding van TdM

@ Yves: Droog ;)

Bij mijn wekelijkse trip naar delft snoep ik 20-25 min van mijn gps af :p

Kevin 14:26
afbeelding van Kevin

ik moet wel racen tegen de klok van de gps op sommige tijden... Maar ik doe het dan ook wel verantwoord en zichtbaar... aangezien ik namelijk rijd met een ziekenwagen van het 112 systeem hahaha en zot doen is nooit goed!!!!!

Ponrow 16:06
afbeelding van Ponrow

Jep, al geprobeerd.
Een rijstijd van 1u55 naar 1u40 gebracht zonder een overtreding of schade. :D
Overigens is 10km/h sneller rijden niet enkele minuten maar gewoon enkele tientallen seconden sneller op de gemiddelde rit van een belg.

Kevin300 18:26
afbeelding van Kevin300

ik pleit schuldig, vooral bij nachtritten is da een onweerstaanbare drang :-) :-)

Quin 00:34
afbeelding van Quin

Same here, ik heb me er ook al doen op vangen dat ik bij lange ritten een 'race' tegen de GPS hou :).

Techno Patat 09:34
afbeelding van Techno Patat

'S nachts gebeurt het idd wel veel van mij, maar overdag 'win' ik vooral tijd door veel groene lichten te pakken, sneller op een rondpunt te zitten etc etc... Daar net een beetje sneller te rijden ga je hier in BE echt geen winst doen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws