Bridgestone wil printtechnologie op autobanden lanceren

Banden zijn niet zomaar banden. Dat zal Wim mogen ondervinden wanneer hij 2 nieuwe banden van Goodyear gaat testen op het Ascari Circuit deze week. Bakken technologie en innovatie gaan verscholen onder de laag rubber. Bridgestone wil ook een nieuw commercieel gegeven ontwikkelen. Ze willen een printing toelaten op de band, waardoor de gebruikers foto's of afbeeldingen kunnen laten printen op hun banden. Die optie zou er binnen afzienbare tijd komen, al is een exacte termijn nog niet bekend.

Momenteel wordt er bij de gemiddelde band (witte) rubber gebruikt langszij voor de belettering. Maar voor dat proces is er heel wat rubber nog en komt er ook gewicht op de band bij. Veel grondstoffen dus en extra gewicht, twee zaken die binnen het 'duurzaam ondernemen' niet meteen gewild zijn. Volgens Bridgestone kunnen ze met een speciale laag over de band en een speciale inkt de witte rubber vervangen. De inkt laat dan weer de keuze toe om zelf zaken aan te brengen op de band langszij. De ontwikkelde inkt zou de band ook berschermen tegen schade van buitenaf en zou niet gaan vervagen na verloop van tijd. Het vervangen van de witte rubber door de inkt en beschermende laag zou het gewicht van de band reduceren en dus het verbruik van de wagen ten goede komen.

bridgestone printing technologie

bedankt voor de tip Yves

Reacties: 7 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 10:59
afbeelding van Techno Patat

He, ik heb nu Potenza's liggen :)! laat zeker weten ofdat de nieuwe goed zijn, want van de potenza's hoor je me niet echt boffen!

Over dat printen: ik zie het wel in de tuningwereld doorkomen, maar om nu allemaal met banden met print te gaan rijden... Denk het niet!

Yvesw 16:43
afbeelding van Yvesw

@Patat: Voor reclamebedrijven is dit uiteraard een zegen! Hoe meer printbare oppervlakte hoe beter ;)

Mesoerrie 17:09
afbeelding van Mesoerrie

Dat ziet er toch gewoon belachelijk uit. Anderzijds ms wel leuk voor mensen die vaak in de file staan, heb je nog iets om naar te kijken :p De ene met reclame voor het een of andere product, de andere met cartoons, nog een andere met familie of hobbyfoto's...

Yvesw 17:31
afbeelding van Yvesw

@Mesoerrie: U snap het helemaal ;)

Ponrow 18:34
afbeelding van Ponrow

mooi, maar als iedereen zijn eigen goesting kan laten printen gaa we balachelijke banden zien in de toekomst:D Voor mij moet een band altijd pikzwart zijn,

Yvesw 20:13
afbeelding van Yvesw

@Ponrow: Ik zie dit nog wel in Mini's optielijsten opdoemen... €3500 voor een gepersonaliseerd setje banden ;)

gtike 20:26
afbeelding van gtike

Zijn er foto's waar het al onder een auto zit?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws