WIN: een weekend met de 186 pk sterke Hyundai Veloster

Hyundai Veloster Turbo 2012

Zelf ondervinden hoe de Veloster met 186 paarden op de voorwielen overweg kan? Dat kan heel simpel, het enige dat je ons moet vertellen is waarom jij een weekend met de Turbo wil rondrijden.

De extra paarden is net wat de Veloster nodig had. Met een turbo op de 1.6 geschroefd sprint je nu in 8.4 seconden naar 100 km/u. Hoe de Turbo rijdt weten we zelf nog niet, je zal dan ook één van de eerste in België zijn om dat te mogen ervaren. De winnaar zal door ons worden uitgekozen. Hij of zij krijgt een e-mail op het adres dat ze gebruikt hebben bij de registratie op Autofans. Goed om weten, de wagen moet op- en afgehaald worden bij Hyundai Belgium te Kontich.

De wedstrijd is enkel vandaag op 08/09/2012 geldig en elke gebruiker mag 1 maal mee doen.

Reacties: 22 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (22)

Plaats een reactie
brf 15:51
afbeelding van brf

Omdat Kia knappe auto's maakt en het me leuk lijkt een mooie BTG tijd te klokken op de Nordschleife! Daar maak ik dan wel een grote sticker van en die komt over de hele auto.

Techno Patat 16:07
afbeelding van Techno Patat

Lijkt me inderdaad tof, maar dan zou ik gaan aankloppen bij Kia! Hyundai zal je argument niet zo tof vinden ;)!

Yvesw 16:20
afbeelding van Yvesw

Omdat Kontich maar een Kia ver ligt van me ;-)
Mijn grootmoeder is trouwens zot van snelle karretjes en ze kan niet popelen om de Veloster eens over de bochtige bergwegen van Duffel te bommelen. Ik hoop dat hij over een lange 1ste versnelling beschikt?
Verder heb ik al heeldere columns (https://autofans.be/nieuws/varia/22848-column-yw-geblazen-lucht) geschreven over het feit dat turbomotoren nooit zo goed kunnen zijn als atmosferische motoren met idem dito prestaties. Dus het lijkt me een hele opgave van Hyundai om mij van dit vooroordeel vanaf te helpen. Als vierde punt wil ik aanhalen dat de Flosser de eerste wagen is van Hyundai die er fingerlicking goed uitziet. Heeft me zelfs aangezet om ooit een i30 Turbo te feutoshoppen om te zien hoe hij er uit ziet met een lange koffer.
Als 5de punt: Ik ben jong en ik wil wat... En een Hyundai Turbo is ongeveer wel dat wat ik wil... buiten een Swift Sport... maar misschien kan de flosser mij toch overtuigen om de Swift links te laten liggen ;-)

Als laatste punt wil ik ook melden dat ik totaal geen connectie heb met Autofans. Dus mensen die op voorhand denken "ja, logisch dat yvesw het gaat winnen, hij woont bijna bij Autofans", daar heb ik maar één antwoord voor: "alles wat je zegt ben je zelf met uw broek in den helft!" Nah...

Veel succes iedereen!

Wim 16:33
afbeelding van Wim

Waarom heb je me dan net uitgenodigd om te gaan eten bij Chez Jean-Paul? :p

Yvesw 16:50
afbeelding van Yvesw

Dat zijn geen connecties, dat is slijmerij :p

Techno Patat 17:53
afbeelding van Techno Patat

De gierigaard, ik bood u tenminste nog een weekendje Wenen aan!

![Wenen](http://fast.mediamatic.nl/f/sjnh/image/684/250940-625-417.jpg)

Techno Patat 17:53
afbeelding van Techno Patat

da fuq, nathan: wat doe ik verkeerd?

Yvesw 10:58
afbeelding van Yvesw

Ik ben er zelfs met privéles van Nathan niet in geslaagd om het te doen lukken :p

ThV 16:45
afbeelding van ThV

De Hyundai veloster fascineert mij om twee redenen :

Ten eerste ben ik er van overtuigd dat binnen dit en enkele jaren de Hyundai - Kia groep bij de top 3 van grootste automerken gaat staan. Ze hebben de laatste jaren een enorme evolutie doorgemaakt. De huidige auto's van deze groep zijn knap ontworpen en degelijk in elkaar gestoken. Daarbij leveren ze ook nog eens een brok rijplezier. Als je die combinatie voor die prijs kan aanbieden met dan nog respectievelijk 5 of 7 jaar garantie er boven op verwacht ik hun aantal exponentieel te zien toenemen op onze wegen. Jammer genoeg heb ik wat de kwaliteit en rij-eigenschappen betreft deze vaststellingen nog niet zelf mogen ervaren. Het lijkt me daarom zeker boeiend jullie vasttellingen te kunnen gaan toetsen tijdens een test.

Ten tweede ben ik persoonlijk nog niet overtuigd van de vierpittertjes met turbo's. Ik heb altijd gereden volgens het principe " there is nog substitute for cubic inches ". Een motor moest voor mij minimum 5 ( en liefst ook 5 ) cilinders hebben en een minimum cilinderinhoud van om en bij de 2500 cc. Jammer genoeg zijn deze principes in de realiteit niet meer houdbaar. Verschillende fiscale regels en milieunormen stuwen meerdere 'petrolheads' naar geblazen viercilinders. Misschien moet ik mijn mening dan toch herzien ?

Daarvoor moet ik natuurlijk wel een test winnen...

ThV

Techno Patat 17:51
afbeelding van Techno Patat

Wel, eigenlijk is mijn reden zowat dezelfde als THV's (Lang niet gezien trouwens kerel, hoe is da nog met u?)! Ik rijd al heel m'n leven met 5 cilinders! De enige andere 4 cilinder waarin ik heb gereden (en leren rijden) is wat bij ons doorgaat als: 'Het jeepke'! Een hyundai Gallopper diesel! En alle kinderen (4 dus) bij ons thuis hebben leren rijden met dat jeepke! Dat spel heeft ondertussen 230k km erop staan en het enige dat daar aan kapot gaat is de batterij en de remmen (hij staat altijd buiten of in't stal, niet echt goed voor roest...)! En dat ding wordt mishandeld, je kan het niet geloven, echt soms van kortrijk naar hier (+-50km) met een remorque vol stenen/cement! Dat jeepeke gaat sowieso al niet echt snel, laat staan met 2 ton achter z'n gat :D!

En sturen? Hell, je bent meestal blij als je de verkeerslichten niet past bij het afdraaien! Voor geen meter precies! Net als het gaspedaal, de kabel is wat raar ingesteld, dus de eerste 2 cm zijn zowat het hele gasbereik :D! Maar het heeft z'n charme's! En zelfs nu nog, als ik om iets moet met de aanhangwagen verkies ik het jeepeke boven onze XC-90!

Dus daarom Hyundai, dat Jeepke maakt al deel uit van m'n jeugd sinds het jaar 2000 en is dan ook de enige 4 cilinder die langer dan 1 dag onder m'n rechtervoet heeft gelegen! En aangezien ik een man van tradities ben vind ik dat ik de 4-cilinder traditie dan toch wel bij Hyundai moet verderzetten!

![Alt text](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/Hyundai_Galloper_fron... "Ons jeepeke")

En als dat niet helpt kan ik nu nog een heel zielig verhaal beginnen opzetten over hoe ik de Alfa mis en hoe ik nu hele dagen met de Fiesta van m'n vriendin moet rondrijden! In plaats van 235PK is het nu plots 64! In plaats van 19 inch velgen is het nu plots 14 inch, in plaats van volledig lederen luxe interieur met Bose sound system en volautomatische climate control is het nu plots plastikken knoppen/vlakken en harde stoffen zetels! En dan heb ik het nog niet over de wegligging gehad, echt janken met de pet op!!!!!!

Mesoerrie 18:20
afbeelding van Mesoerrie

Wat is er met de Alfa?
En de Fiesta zou toch de referentie moeten zijn in zijn klasse wat sturen en wegligging betreft? (buiten de Mini)

Techno Patat 18:27
afbeelding van Techno Patat

Dat ding is veel te licht om boven de 120 deftig op de baan te liggen ;)! Met de Alfa durf ik aan 200 m'n handen van het stuur te nemen, bij de Fiesta hou ik dat vol tot 50 :p! En hij staat op bandjes die echt niet breed zijn en nog eens van die kizzige Uniroyal regenbanden! Ik ben sportstraat bandjes gewoon :p!

en op je eerste vraag: geen commentaar in het publiek ;)!

ThV 19:48
afbeelding van ThV

Ik zit nog dagelijks op autofans, maar meestal kort in een rush, daarom reageer ik minder.
Hopelijk kan daar verandering in komen nu Autofans 3.0 beter mobiel leesbaar en bewerkbaar is...

Koen De Beer 19:50
afbeelding van Koen De Beer

De laatste maanden heb ik vooral veel pech gehad, gescheiden, job kwijt, huis moeten verkopen, mountainbike gestolen. Het wordt stilaan tijd dat ik terug een beetje geluk krijg, en een weekendje in een Veloster rondrijden zou me al gelukkig kunnen maken, ik ben snel tevreden...
@THV het is "there's no replacement for displacement", maar dat is een Amerikaanse uitdrukking, waar ze, ondanks gestegen benzineprijzen, toch nog altijd maar een kwart betalen van hetgeen wij hier moeten neerleggen voor een volle tank...

PJV 20:00
afbeelding van PJV

Een echte autokenner praat me met gemak onder tafel, maar dat neemt niet weg dat ik niet van auto's hou. Integendeel! Ik beoordeel een auto op basis van 3 eigen criteria: 1) het WOW gevoel als ik achter het stuur plaats neem 2) Het rijgedrag 3) De mate waarin de auto knaagt aan m'n portemonne (verbuik, taksen, verzekering).

Het WOW gevoel had ik in elk geval al toen ik achter het stuur van de Veloster kroop, eerder dit jaar tijdens het autosalon. De overige twee punten zou ik bijzonder graag uittesten. Ik ga die 186 paardjes met plezier afhalen en Kontich om ze een weekend lang te koesteren. Als dank krijgt Hyundai België een leuke blogpost terug, met vermelding van autofans.be natuurlijk ;-)

Goed om te weten: ik ben geen Johnny, dus ga de wagen gedurende het weekend niet tot het uiterste drijven. Nog nooit een ongeval gehad, dus de Veloster krijgen ze daar in Kontich zonder breuken terug!

Mike Aerts 20:24
afbeelding van Mike Aerts

Wie wil dit nu niet doen!!
Hyundai is de laatste jaren echt wel goed bezig. Kijk naar de prachtige lijnen van de i40 wagon...ook de kleinere i30 heeft me al helemaal kunnen bekoren.
Maar omdat ik ondertussen een gezinnetje heb vergeet ik soms al eens te kijken naar de rest van het gamma.
Waaronder ook deze Veloster. wat een prachtontwerp! moest ik jong zijn en het allemaal weer herdoen. Ik zou het wel weten!
Dus wie weet kan ik mij nog eens jong voelen en deze paardjes de vrije loop laten gaan in dit weekendje. En wie weet...als de kindjes ooit de deur uitzijn....

yoran 21:01
afbeelding van yoran

Ik vraag me af of de Veloster het model is wat bij Nissan (mijn werkgever) ontbreekt. So let me test it :-)

Kenny 21:03
afbeelding van Kenny

Omdat ik een enorme, maar dan ook enorme fan ben van de Veloster (Turbo) en reeds lang uitkijk naar een kans om met deze oogstrelende coupé te rijden. En uiteraard omdat ik een Autofan ben in hart en nieren ben!

Kevin 21:50
afbeelding van Kevin

Crap, had ik gisteren thuis geweest dan kon ik meedoen :( ... tegenvaller van grootste formaat :s

chuwie 03:39
afbeelding van chuwie

Omdat ik nooit met een hyundai auto in mijn leven heb gereden.
en als dagelijkse autofans.be lezer, is dat een zonde.

Wim 12:06
afbeelding van Wim

Yves, jij bent de winnaar.

Yvesw 13:35
afbeelding van Yvesw

Allright! Die 2500 euro en 4 zwarte maagden worden meteen opgestuurd naar je Wim! ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws