BMW M5 pickup is belachelijk lelijk

M5 pickup

... maar toch is er iets in ons dat zegt "do. want." Photoshop kunstenaars bij Carthrottle.com - bekend van onder andere de recente GT-86 Shooting Brake - maakten deze impressie van hoe een pickup variant van BMW's super saloon er uit zou kunnen zien.

Een werkpaard voor tijdens de week met bouwmaterialen te sleuren dat in het weekend ook nog plezier kan bieden? De M5 pickup vinkt alle vakjes op de checklist aan. 550kg laadvermogen? Check. 4,4l V8? Check. Belachelijk lelijk? Check.

Als concurrent voor de Vauxhall/HSV Maloo zou deze M5 pickup zeker zijn mannetje kunnen staan. De Maloo heeft een 6,2l V8 die goed is voor een sprintcijfer van 4,9 seconden. Deze M5 pickup krijgt dezelfde 4,4l V8 mee als de gewone M5 sedan waardoor hij in 4,3 seconden naar 100 kan schieten. De topsnelheid zou op veel-te-snel-voor-een-pickup (lees: 312 km/u) liggen.

Ondanks de vele verstevigingen die nodig waren voor de pickup zou deze wagen maar 1890 kg op de weegschaal zetten, 55kg minder dan de standaard M5.

Echt geïnteresseerd? Dan heb ik tweemaal slecht nieuws voor jou: (1) De wagen bestaat niet echt en (2) je hebt waarschijnlijk geen smaak.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Dequal 14:49
afbeelding van Dequal

Voorkant is inderdaad zot raar, maar van achteren bekeken is het echt wel <3!

Techno Patat 15:44
afbeelding van Techno Patat

Ik vind het van langs alle kanten lelijk... Geef me maar een M3 pick-uppetje ipv deze emmertaler!

Adolf Van Oostende 23:03
afbeelding van Adolf Van Oostende

Die fotoshop vd M5 pickup trekt op niet veel , het dak is te kort achter de voorste deuren afgeknipt achterste dakstijl is te smal en de achterruit is te recht geplaatst : dat zou de interieurruimte te sterk beperken en de zetels zouden daardoor wellicht kaarsrecht moeten geplaatst worden wat niet echt lekker zou zitten .

Misschien eens beter kijken naar de Holden HSV Malloo

Of de Chevrolet Lumina UTE SS:

http://www.chevrolet.co.za/cars/lumina_ute/model-overview.html

Of Ford Falcon XR6 Turbo UTE :

http://www.ford.com.au/commercial/new-falcon-ute/models/xr6-turbo

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws