Jaguar Heritage herdenkt snelheidsrecord in Jabbeke

Jaguar in Jabbeke landspeed record

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de Brit Norman Dewis een snelheidsrecord neerzette op de E40. Hij reed daar 277 km/u met een aangepaste Jaguar XK 120. Jaguar kwam dit weekend terug naar Jabbeke om dit jubileum te vieren.

Zoals het de houder van een snelheidsrecord betaamt, brachten ze daarvoor wat snelle wagens mee. In een F-Type V8 S, bestuurd door Andy Wallace - winnaar van de 24h du Mans - haalde Jaguar een topsnelheid van 289 km/u op een afgesloten stuk snelweg, net als toen. Eens het snelheidsrecord herdacht was en de nodige honneurs waren waargenomen, voegden zich een aantal historische modellen bij de F-Type, op weg naar het salon van Genève. Wie dus onderweg een XK 120, C-type, D-type of E-type tegenkwam, weet nu dus waar die heengingen.

Wie goed kijkt ziet het straatcircuit van Reims op de foto's. Een uitgebreide galerij kan je zien op de Facebookpagina van de gemeente Jabbeke.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dequal 09:23
afbeelding van Dequal

Jammer dat ik dit heb moeten missen doordat ik een vette M135i aan het shooten was... :)

Mesoerrie 12:10
afbeelding van Mesoerrie

aha, dat verklaart waarom ik plots een F-type, D-type en XF sportbrake heb gezien op de E40 net voorbij Jabbeke richting Calais :D

Uw reactie