1 april 2013: de verzameling

Het is weer zover, de dag waar flauwe plezanten een jaar naar hebben uitgekeken. Hoewel we zelf kunnen meedoen aan de moppentrommel doen we dit jaar iets anders. We plaatsen alle automotive 1 april moppen samen in dit artikel zodat jullie in een veilige omgeving kunnen lachen.

Range Rover Shooting Brake in de maak

Ook Land Rover kan niet rond het succes van de Shooting Brakes. De nieuwe wagen - die momenteel nog geen naam heeft - zal de eerste niet-SUV zijn die de Range Rover Badge draagt. Grootste vijanden zijn de CLS Shooting Brake en de Porsche Panamera. Motorisch zal er een 510 pk sterkte V8 onder de motorkap zitten. Buiten de teaser foto is er weinig geweten over de wagen al hebben betrouwbare bronnen - van een raamtint bedrijf in Brooklyn - het over een uitermate knappe wagen. Foto's konden echter niet gemaakt worden want ze vonden hun camera niet.

Toyota neemt deel aan BTVC

Het duurde enkele jaren, maar Toyota neemt eindelijk deel in het British Touring Van Championship. Drie teams nemen deel met - door Toyota klaargestoomde - Proace bestelwagens. Pr van het kampioenschap Gideon Gleman zegt dat "dankzij de grote laadruimte van de Proace, de teams al hun materiaal gewoon kunnen meenemen in de wagen en geen nood hebben aan extra trucks en cateringwagens." De Proace maakt zijn debuut in juli wanneer het BTVC seizoen van start gaat.

BMW M5 krijgt AWD

In een interview met Auto, Motor und Sport laat BMW ingenieur Heinz Gripverlust weten dat de M5 eindelijk vierwielaandrijving krijgt.
"Een groot deel van onze klanten geilt wel op badges en pk-getallen, maar geeft niet veel om eigen rijkwaliteiten. AWD is een uitkomst voor deze typerende BMW-rijders die de overhand lijken te krijgen. Audi laat bovendien al jaren zien dat zulke auto’s goed verkopen," aldus Gripverlust.
De wagen wordt in september voorgesteld op de IAA in Frankfurt. Tevens krijgt de 5-reeks dan ook zijn facelift die hem dichter bij de 6-reeks moet brengen. Een foto van de M5 Xdrive lekte trouwens al uit.

Nürburgring verkocht. Afbraak volgt later dit jaar.

Slecht nieuws voor alle autofanaten, de Nürburgring is verkocht. "De westerse kapitalistische honden zijn een geweldige racetrack aan het vernielen," aldus Onda Wong-Line van DPRNK Racing Initiative. DPRNK is van plan om een spiegelbeeld van het circuit te bouwen in Noord-Korea. Op de vraag of Noord-Koreanen überhaupt een wagen bezitten antwoordde Wong-line kort: "Racen zal niet nodig zijn. Iedereen weet dat onze leider Kim Jong Un het racen uitvond en vijf maal het VLN kampioenschap won in een Lada. Tevens won hij ook de 24 uur van de Nürburgring zonder pauze, pitstops en zette hij 200 nieuwe lap records op het circuit."
Voor onze westerse honden betekent dit het einde van zondagsracen op de Ring.

VW koopt Alfa Romeo

Hoewel het gerucht al langer de ronde gaat is de kogel eindelijk door de kerk. Volkswagen heeft het noodlijdende Alfa Romeo in zijn portefeuille. Volgens, eigenaar van de FIAT Group, Sergio Marchionne was het een stap die ze moesten nemen om met Fiat te kunnen focussen op het overnemen van Chrysler. VW kreeg bij de transactie trouwens ook de Fiat fabriek in Pomigliano waar momenteel de Panda wordt gebouwd. Deze fabriek zal gebruikt worden om een resem aan nieuwe Audi's te bouwen. Wat VW van plan is met Alfa Romeo is momenteel nog niet geweten. Al zou de net gelanceerde 4C terug uit productie worden gehaald en als basis dienen voor de nieuwe Audi TT.

Nissan Toast-R

Na het succes van de GT-R en de Juke-R presenteert Nissan nu een toaster voor de hongerige racerboys. Dit straffe apparaat grilt je croque monsieur in 2,7s. Een record waar Domo en Friri geen commentaar op willen geven. In de wandelgangen wordt trouwens gefluisterd dat Porsche bezig is met een croque monsieur apparaat dat een broodje grilt in 2,6 seconden.

Volvo EnVeloP

Bekend als de veiligste constructeur in de autosector gaat Volvo nog een stapje verder. Zopas stelden ze het External Vehicle Protection (EnVeloP) systeem voor. Een systeem dat de schade aan inzittenden en wagens minimaliseert door een airbag rond de wagen op te blazen bij een botsing. Momenteel zit het systeem nog in een testfase al is Volvo aan het onderzoeken of het kan toegepast worden op hun toekomstige wagens.

Subaru BRZ AWD Twin-Turbo hybrid diesel cabrio

Alle speculaties in één keer uit de wereld helpen. Dat is wat Subaru wilt doen met deze BRZ AWD TT H D CC.
"Met het nieuwe model pas gelanceerd waren we het beu om te moeten vechten tegen de speculaties. Daarom geven we al de speculaties in één wagen. Probleem opgelost," aldus een PR van Subaru. Het nieuwe model krijgt echter geen achteruitrijcamera. Wegens de knopjes die nodige zijn voor het cabriodak (boven en naar beneden) was er geen plaats meer voor extra instrumenten. De wagen komt er enkel in het zwart en wordt met de hand gemaakt in Subaru's Brigadoon fabriek.

BMW Active Noise Control

De jongens van EvoTV kregen een wereldpremière. Zij mochten BMW's nieuwe Active Noise Control systeem testen in de M6. Een systeem dat je toelaat om alle geluiden naar wens aan te passen. Het geluid van een blaffende hond elke keer je schakelt? Geen probleem. Het geluid van een geweerschot wanneer je een versnelling hoger schakelt? De rijke Russische gangster zullen tevreden zijn. Op deze manier kan je elk geluid naar wens aanpassen. Tegen een meerprijs kan je tevens het plausible interior noise canceling halo (PINCH) systeem krijgen. Dit systeem maakt gebruik van vibratie om elke geluid in de cabine weg te filteren. Het was nog nooit zo heerlijk vertoeven in de M6.

Brussel krijgt eigen F1 stratencircuit

Volgens Bernie Ecclestone (grote man van de F1) is het maar logisch dat Brussel een circuit krijgt. Net zoals Monaco, Singapore, Valencia en Adelaïde loopt Brussel over van cultuur. Het circuit zelf zou via de ring, tunnels, rue de la Loi en rue Belliard lopen met snelheden tot 300 km/u. Om het jaar zou de grote prijs van België dan in Brussel of Spa gereden worden. Vlaanderen voelt zich beledigt en is ook naarstig op zoek naar een circuit op eigen grondgebied om de F1 te ontvangen. Antwerpen zou de uitverkoren stad zijn.

Weten jullie nog 1 april mopjes van uit de autosector? Laat ze ons zeker weten in de reacties!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws