Waarom Sony best geen film maakt op basis van Gran Turismo

Gran-Turismo-movie

Sony heeft bevestigd dat het bezig is aan een actiefilm die gebaseerd is op de Gran Turismo gamefranchise. Autofans heeft tien redenen waarom dit een uitermate slecht idee is.

Need For Speed krijgt ook zijn filmvariant via Dreamworks. Sony Pictures wil graag een graantje meepikken van de "game naar film" trend. De "Action movie based on the Gran Turismo series" is geboren.

Maar is het wel een goed idee om de GT-wereld om te zetten naar een filmwereld? Nee, het zou er best belachelijk uit zien. Dit zijn de tien redenen:

#1: standaardwagens

Gran-Turismo-movie

1.083 wagens zitten er in Gran Turismo 5 (de nieuwste in de serie). Dat zou meer dan genoeg moeten zijn om leuk speelgoed bij elkaar te verzamelen. Echter zijn er 50 daarvan Nissan Skylines (Fast and the Furious iemand?). Om het nog erger te maken zijn 811 wagens "standard cars". Wagens die opgebouwd zijn of ze komen recht uit het Atari tijdperk. Veel geluk met dat na te maken in de film!

#2: het geluid

Als je dacht dat de "standard" wagens er al afschuwelijk uitzagen, wacht tot je het geluid hoort van de wagens uit GT5. Of je moet fan zijn van een Subaru die klinkt als een Dyson stofzuiger opgenomen met een Nokia C3.

#3: Geen schademodel

Een actiefilm zonder wagens die ontploffen is als een erotische film zonder naakt, niemand kijkt echt voor het diepgaand verhaal. Gran Turismo heeft op dat vlak een klein probleempje. De schademodellen van de wagens zijn, op zijn minst, flauw te noemen. Als je natuurlijk een wagen liever als een stuiterbal ziet vliegen in een kamer, dan zit je op de juiste plaats.

#5: Geen tegenstand

Een film is maar zo spannend als het weerwerk dat de antagonist kan geven. In GT heb je echter nooit weerwerk. Elke wagen op het circuit rijdt voor zichzelf en heeft totaal geen besef van plaats, ruimte en tactiek. Stel je nu: "maar als je online speelt heb je wel sterke tegenstand!"... Dan moeten we je teleurstellen. Online race je vooral tegen 14 jarige knullen die allemaal met een Bugati Veyron rijden alsof het een botsauto is. Niet meteen stof voor een spannend verhaal.

#6: Bandenprijs

Gran-Turismo-movie

Het meest abstracte aan de GT-serie is de prijs van onderdelen voor je wagen. Heb je nu een Audi RS6 of een Nissan Micra, een turbo kost je voor beiden evenveel. Niet meteen logisch want die éne krijgt in totaal 900+ pk, de ander amper 160 pk (we laten het aan jullie welke wagen welke pk's heeft). Er zou in een film/ reële wereld niets zo hatelijk zijn als een Supra SZ-R te kopen voor 26.000 euro om daarna 36.000 euro te moeten spenderen aan banden. Sense it makes not.

#7: B-spec Bob

Gran-Turismo-movie

Als je zelf geen zin hebt om te racen kan je in GT B-spec Bob voor jou laten rijden. Dit is een racer met evenveel verstand als de andere racers op de baan, die jouw bevelen niet opvolgt en nog slechter met de wagen kan rijden als die eerder genoemde 14 jarige online racers. Wie koopt trouwens een game om het daarna met zichzelf te laten spelen? Hopelijk moet het hoofdpersonage in de film geen B-spec Bob controleren.

#8: Hij komt pas binnen twintig jaar uit

Gran-Turismo-movie

Polyphony - de maker van de GT-serie - staat bekend om het oneindig uitstellen van hun games. Als de film dezelfde werkwijze volgt moet hij minstens vier keer worden uitgesteld en uiteindelijk nog niet de verwachte kwaliteit halen.

#9: Acteerprestaties

Jeff Gordon maakte een speeldebuut in Gran Turismo 5. Echter zijn de jongens bij Polyphony niet zo sterk in het animeren van mensen zoals ze wagens animeren. De filmpjes met hem waren dan ook lachwekkend.

#10: 50 Shades of grey

Gran-Turismo-movie

De film zal geregisseerd worden door Mike De Luca en Dana Brunetti. Twee regisseurs die ook werken aan de verfilming van de Fifty Shades of Grey boeken. 'Nuff said.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
yoran 13:38
afbeelding van yoran

NOG saaier zou zijn: een making-of maken van bovenstaande punten

Yeelen 15:18
afbeelding van Yeelen

Want ze gaan de film maken met in-game beelden.. Not. Misschien wordt dit wel een autofilm met meer realistische race- en achtervolgingsscènes. Of hebben jullie liever de manuele 17-versnellingsbakken van F&F? ;)

yoran 16:37
afbeelding van yoran

geef mij maar een film als Ronin :)

Kevin 08:36
afbeelding van Kevin

Ik kijk al uit naar hoe een flop de film van nfs al word. Laat staan dat ik me afvroeg hoe in godsnaam je gt gaat verfilmen...

JanMijnBotte 14:24
afbeelding van JanMijnBotte

Dat ze hun energie maar in GT6 steken, ik heb de trailer gespeeld en ik vond nergens de vooruitgang...

Uw reactie