Autofans Kijktip: "Das Auto: The Germans, their cars and us" [04/08 22u BBC2]

bbc-das-auto-the-germans-their-cars-and-us

Dat Top Gear tegenwoordig weer op BBC draait, hoeven we je - hopelijk - niet meer te vertellen. Na de aflevering van vandaag volgt echter ook een interessante serie over de Duitse auto's in Wereldoorlog II.

Historicus Dominic Sandbrook graaft in de geschiedenis van de Duitse autosector vanaf WO II. Hij legt aan de hand van de geschiedenis uit hoe BMW, Mercedes en Volkswagen een rol hebben gespeeld voor de perceptie van Duitsland voor de rest van de wereld. Niet alleen zijn de Duitse merken bij de meest begeerde, ze hebben ook een aantal Britse merken (Bentley, Mini, Rolls Royce) overgenomen. Ook daar gaat de uitzending over, want na de ineenstorting van de Britse auto-industrie vanaf de jaren '60 kent deze nu opnieuw een heropleving.

De documentaire wordt uitgezonden op BBC2 van 22u tot 23u onze tijd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 08:36
afbeelding van Wim

super timing :) Ik wist wel dat BL groot was, maar ik wist niet dat zebijna 200.000 man groot waren

Carlos 10:17
afbeelding van Carlos

Vond het een leuke reportage.

Quin 12:59
afbeelding van Quin

Inderdaad pijnlijk timing :D. Eerste het ophemelen van de Britse automobielsector in Top Gear om dan een uur durende docu uit te zenden die de crisissen van diezelfde sector breed uitsmeert. Jeremey was vrij pissed op Twitter :p.

Maar op zich was wel interessante televisie.

Einde van Top Gear vond ik er aan de andere kant wel dik over. Ik vind niet dat je kan opscheppen over je autoindustrie als er nauwelijks nog een échte Britse wagen wordt geproduceerd binnen het Verenigd Koninkrijk. Ik vond het eerder triestig dat ze daar Honda's/Nissans moesten laten opdraven voor de straat te vullen.

Uw reactie