Wat is de meest overbodige optie op een wagen?

ESP, ABS, dagrijverlichting... Allemaal zaken op een wagen die het leven veiliger maken. Aan de andere zijde van het spectrum vinden we opties die totaal overbodig zijn op wagens en zelfs flirten met de benaming "stupide".

Laatst stond de Mercedes-Benz E-coupé in de Autofansgarage. Een wagen waar niet veel slechts over valt te vertellen behalve de stoelen. Deze dingen waren zo overgeëlektroniseert - is dat een woord? Nu wel. - dat ze er stupide van worden. Vooral het elektrisch bedienen van de hoofdsteun gaat er bij mij niet in.

Hoeveel keer per jaar verzet jij de hoofdsteun van je wagen? Juist ja, drie maal per decennium. Het is dan ook zonde dat wagens alsmaar zwaarder worden door deze kleine zaken. Al is het niet altijd elektronica die voor bedenkelijke blikken zorgt. Zo is het bloempotje in de New Beetle ook nog steeds een winnaar der stupiditeit.

Echter geloven we dat jullie nog ergere zaken in autoland zijn tegengekomen. Daarom een rondvraag, wat vinden jullie de meest stupide optie die je ooit op een wagen hebt gezien?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 30 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (30)

Plaats een reactie
Alfred 12:32
afbeelding van Alfred

<<EDIT: Er was een "T" gaan lopen, dank ;-) >>

Stuurverwarming is ook een der stomme opties die ik al gezien heb.

Nathan 12:41
afbeelding van Nathan

Stuurverwarming is een overbodige luxe, maar er is niets zo leuk als 's nachts cabrio rijden met de zetelverwarming, warme lucht in je nek (airscarf-achtig) en stuurverwarming. Zelfs de verwarming mag op, dat verbruikt toch niets meer.

Yannick 12:49
afbeelding van Yannick

Stuurverwarming is een optie die van mij 300 euro mag kosten, ik neem ze nog altijd! amper 135 euro in de Cee'd. Je moet het hebben gevoeld in de winter om het te begrijpen ;-)

Yeelen 15:03
afbeelding van Yeelen

Stuurkoeling is ook nog iets dan handig zou kunnen zijn als je een zwarte cabrio rijdt met een zwart interieur. Maar vooral zetelventilatie!

Wim 12:32
afbeelding van Wim

Die Mini Cabrio Always open timer

Yannick 12:56
afbeelding van Yannick

Overbodig.... ik vind de Mercedes CL optie voor een echte Granite steen als afwerking achterin wel belachelijk. Trouwens ook maar 1 mm dik dus echt stevig is dat volgens mij niet. http://img.gawkerassets.com/img/185hp099vzebqjpg/ku-xlarge.jpg

Glenn 13:38
afbeelding van Glenn

Ik heb een heel lange lijst, maar een korte opsomming eruit :-)

- lane departure warning: in ons belgenland nutteloos want vaak te slechte wegmarkeringen die het systeem niet ziet. Elders te ingrijpend als je nog maar denkt van een mm dichter bij de witte lijn te rijden.
- BLIS: dode hoek waarschuwing. Nutteloos, als uw spiegels goed zijn afgesteld zie je het object eerder dan het ding zelf. Trouwens de brusselse tunnels zijn 1 lange dode hoek waarschuwing. Ook bomen, geparkeerde voertuigen en de occasionele koe in de wei zijn potentiele doelwitten :-)
- variabele interieurverlichting: neen ik wil geen roze of purpere sfeerverlichting in mijn auto.
...

Yeelen 15:07
afbeelding van Yeelen

Spraakherkenning. Het zit in de Saab, en wat ik ook roep is het ofwel 'unknown command' of 'command not available'. ?!?!

Adriaan 15:32
afbeelding van Adriaan

spraakherkenning nomineer ik ook tot een van de meest debiele opties. Mijn laatste 3 auto's hadden dat allemaal, en in geen enkele heb ik dat al gebruikt. In mijn ford was dat nog het grappigste van allemaal, als je daar geen plat amerikaans engels tegen sprak, verstond die helemaal niets. En om echt gebruik te kunnen maken moest je zoveel termen exact uit het hoofd kennen dat je meer moest studeren voor dat ding dan voor pakweg een master in internationaal recht.
Voor mij persoonlijk is een panoramisch dak dat je niet kan open doen ook zeer zinloos. Om dan constant met hoofdpijn te moeten rondrijden omdat er te veel licht in mijn ogen schijnt, en je kan niet eens genieten van de gezonde buitenlucht zoals een normaal open dak. Nee danku

Tomskii5 17:43
afbeelding van Tomskii5

Spraakbesturing werkt zowel in de Ford als in de Volvo perfect.

In de nieuwe fords kan je trouwens gewoon nederlands praten zonder dat je moet klinken als een bekakte hollander. Ik vind het wel handig als ik iemand wil opbellen in de auto.

Glenn 20:33
afbeelding van Glenn

Mijn ford luistert alleen naar bekakt engels, als hij goesting heeft.

Martijn 17:59
afbeelding van Martijn

lmao

Glenn 15:32
afbeelding van Glenn

Die was ik al vergeten, wegens te frustrerend. Eerst moet je half telefoonboek met commando's leren en dan is je uitspraak niet correct. Afvoeren die handel.

K oen 17:53
afbeelding van K oen

De (onafzetbare) autogordelverklikker .....

B4 22:00
afbeelding van B4

Dat is een geluidje dat ik dagelijks mag horen vanwege men passagiers die hun gordel niet (willen) dragen...

jack 18:18
afbeelding van jack

auto's zonder automaat , gewoon belachelijk

Mesoerrie 18:47
afbeelding van Mesoerrie

Alles dat tuut, bliept, zoemt, bibbert,... als je iets '''fout''' doet.
Denk ik aan die gordelverklikkers, dode hoek detectie, lane departure, maar bijvoorbeeld ook in de Mazda RX-8 dat bliepje dat je zegt dat je moet schakelen als je aan het rode gebied komt.

Joris Pluy 18:59
afbeelding van Joris Pluy

Handvat boven venster aan chauffeurskant...

ado-15 19:26
afbeelding van ado-15

richtingaanwijzers op die duitse kutkarren!!

Techno Patat 20:01
afbeelding van Techno Patat

De helft van de opties hierboven vind ik niet echt nutteloos :P! Ik ben wel een grote snob op dat vlak!

Stuurverwarming heb ik echt al gemist, maar zetels die in 37 richtingen electrisch verstelbaar zijn gaat er idd wat over!
Lane departure warning is idd nog niet op punt, BLIS is niet nodig als je spiegels goed staan en spraakherkenning begint toch goed te werken hoor! mijn baas zijn nieuwe ML had een half uurtje programmeer werk nodig (325 woorden inspreken als benchmark ofso) en werkt nu echt heel goed!

Iets dat zo nutteloos is dat het terug zalig is vind ik de houten vloer in de CLS Shooting brake! Als ik ooit een cls shooting brake zou kopen moet die een teaken vloer hebben! Net als dat echt graniet... Dat is iets uit de categorie 'omdat het kan'!

PILL 21:32
afbeelding van PILL

Vier ringen in het radiotor rooster!

cliff haerden 08:29
afbeelding van cliff haerden

Mijn auris wint met meters voorsprong. Er zit een app in met een glas water en aan de hand van hoe ruw je rijdt geeft hij aan hoe veel water je gemorst zou hebben :)

Techno Patat 10:33
afbeelding van Techno Patat

hahahaha, we hebben inderdaad een winnaar :D!

Glenn 11:01
afbeelding van Glenn

Inderdaad, daar kunnen zelfs de bloempjes in de Focus die aangeven hoe goed/slecht je rijd niet tegenop ;-)

Cliff Haerden 12:04
afbeelding van Cliff Haerden

heb het naar aanleiding van dit gisteren eens getest hahaha geeft echt spatten op het scherm en bij afloop van de rit gedetailleerde statistieken die complexer zijn dan een gemiddeld beursbericht. Nu ik heb de herkomst er van ook achterhaald. blijkbaar is dat de rode draad door een Japanse drift manga film genaamd "initial D" die razend populair is in Japan. De hoofdrol is daar voor een witte corolla Levin AE86 met de befaamde zwarte striping. Aangezien de touch and go eerst uit kwam voor de GT86 kan dat wel eens de verklaring zijn. indien de redactie wenst kan ik wel foto's bezorgen.

Adolf Van Oostende 14:58
afbeelding van Adolf Van Oostende

Automatische lichten : wie zelf niet ziet dat het donker wordt of dat hij een tunnel inrijdt en de lichten niet zelf kan aansteken of uitdoen in het geval dat er voldoende zonlicht is - hoort zich niet meer in het verkeer te begeven en kan zich beter laten voeren door taxi of busje van '( bejaardentehuis !

Adriaan 19:24
afbeelding van Adriaan

Automatische lichten is even "nutteloos" als servo stuur. Beide voegen ze enkel wat comfort toe, voor de rest niets. Maar om het daarom te gaan afschieten, gaat voor mij toch wat te ver. Ik kies die optie ook niet bij het bestellen van een nieuwe auto, maar als het er al op staat is het toch een leuke toevoeging.

Cliff Haerden 10:54
afbeelding van Cliff Haerden

automatische ramen ... als je te weinig kracht heb om ramen omhoog en omlaag te draaien ...
Pinkers ... je kan even goed je arm uit steken
Verwarming ... je kan even goed een trui aan doen
Radio ... je kan even goed zingen

met andere woorden automatische lichten vind ik wel een goede zaak. Hoe minder je met andere dingen moet bezig zijn waarbij je je stuur moet loslaten met 1 hand hoe beter. Ik vind het ook een beetje kort door de bocht om dat soort dingen overbodig te noemen

jerry 16:56
afbeelding van jerry

bij mijn hyundai iX35 executive:
kompasaanduiding in de achteruitkijkspiegel!!!
en voice command met nutteloze commandos zoals radio aan, MP3 aan. gaat veel sneller als je manueel doet

chuwie 23:53
afbeelding van chuwie

elektrisch parkeerrem. ugh. manueel aub.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws