Nissan sleept Mitsubishi voor de rechter vanwege reclamespot

mitsubishi-asx-testrit

Bij Mitsubishi hebben ze een proces aan hun broek vanwege een reclamefilmpje over hun opendeurdagen, waarin ze voorstellen om naar de concurrentie te rijden met een ASX.

Ook gezien, die reclame waarin Mitsubishi haar ASX aanprijst om naar de concurrentie te rijden met een ASX en daar een wagen te testen "om nadien weer weg te gaan en te kiezen voor de ASX"? De promotiecampagne gaat over "De testrit naar een testrit", waarbij consumenten op een van de zaterdagen in september een testrit met een Mitsubishi ASX kunnen boeken om daarmee naar en van een garage van de concurrentie te rijden, om ook daar een testrit met een andere wagen te maken. Een steward van Mitsubishi vergezelt hen daarbij.

Die reclame, waarin Nissan in sommige gevallen zelfs vernoemd wordt, is niet naar de zin van de Qashqai-bouwers. Daarom start Nissan een kortgeding tegen Mitsubishi om de reclame uit de omloop te laten halen. Volgens Nissan wordt de concurrentie erg negatief voorgesteld in de radio- en televisiespots. Nissan bestempelt de campagne daarom als afbrekende reclame, een daad van oneerlijke concurrentie en een agressieve handelspraktijk.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 09:06
afbeelding van Carlos

Volgend weekend het eens aan de lijve ondervinden ^^
Je moet wel nog zelf een afspraak maken bij de concurrentie. Dan maar voor Hyundai IX35 gekozen ^^
Donderdagavond via website afspraak gemaakt en 10min later werd ik al gebeld. Of ze krijgen weinig aanvragen of ze hebben een super service :-D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws