5 hoogtepunten van Nathan

ng

Autofans bestaat 5 jaar, tijd voor een terugblik. Nathan, al 1,5 jaar redactielid (en voordien fotograaf), stelt zijn 5 hoogtepunten voor.

1: De wagens

Zoals de meesten van jullie droomde ik vroeger constant over supercars en begon ik te vrezen dat ik nooit meer opwinding zou kennen dan een 1.9 TDI. Dat was buiten Autofans gerekend. Als zelfuitgeroepen autojournalist krijg je een hoop exclusieve wagens onder je kont, wagens die je een speciaal tintelend gevoel geven bij het optrekken. Wagens die een goddelijk geluid maken of extravagante luxe bieden. Of dat tintelend gevoel nu komt van een 5 liter V8 met supercharger of van een 1.0 driecilinder, diep vanbinnnen is het allemaal hetzelfde. This is what dreams are made of.

2: Mensen helpen

Mensen die naar je toe komen met advies over een auto kopen of verkopen en hun ook echt kunnen helpen, dit is iets dat me ook altijd een glimlach brengt. Na talloze testwagens, rijtesten en nieuwsartikels zijn autoprijzen en specificaties je even bekend als de voornamen van je familie. Je moet geen autojournalist zijn om mensen af te raden om een Golf 4 1.9 SDI met 225.000 km te kopen voor € 15.000, maar het geeft je wel meer geloofwaardigheid.

3: Fotograferen

Foto's nemen was mijn toegangspasje tot de exclusieve club van Autofans-redacteurs, al was dat initieel niet de bedoeling. Ondanks dat in het schrijven pakken meer tijd kruipt heb ik het foto's nemen ook lang nog niet opgegeven. Het speciale gevoel als je panning shot juist goed uitkomt of als de wagen perfect past in het licht en de omgeving, daar doe ik het voor.

4: Het team

Een gevarieerd team, daardoor staat onze redactie sterk. Een cijferkenner, een marketingspecialist en een geboren interviewer. Ze zijn maar een greep uit onze diverse redactie maar één voor één mensen zonder wie we niet kunnen. De ene smijt al eens graag een auto in het rond, de andere doet het liever rustiger aan en test een auto op de dingen waar 99% van de mensen mee te maken krijgen. Samen proberen we een wagen zo goed mogelijk te testen. Of dat nu is door op reis te gaan, door kinderzitjes op de achterbank proberen te krijgen of door een vastgereden wagen uit een smerig veld proberen te rijden.

5: Top Gear Live (of de autorit)

Enkele maanden geleden gingen we naar Top Gear Live in Amsterdam. Ondanks de teleurstellende show blijft deze avond een van de beste Autofans herinneringen. Op de terugweg trokken we langs de Amsterdamse meren omdat onze perswagen - de Opel Mokka - nog foto's nodig had. Met oneindig gezever van collega Yves en mij trokken we langs verlaten wegen waar wagens met aangedampte ruiten en schimmige figuren langs de weg stonden. Met het navigatiesysteem af sloegen we in op wegen die 'er goed uitzagen' om uiteindelijk in het idyllische Marken te belanden, een klein eilandje vlak boven Amsterdam. Marken was helemaal versierd, overal oranje vlaggen, allemaal ter voorbereiding van Koninginnedag (en de Nederlandse troonswisseling) enkele dagen later. De straten waren verlaten, badend in de zachte gloed van de feestverlichting. Geen hond, kat of mens in de straten te zien. Marken op die ene koude avond in april was ongetwijfeld het dichtste bij een sprookje dat ik ooit zal komen. Foto's van de Opel Mokka zijn er die avond overigens ook niet meer genomen, want om 1u30 's nachts herinnerden we ons dat onze bedden nog op minstens 2 uur autorijden van ons verwijderd waren.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin300 11:43
afbeelding van Kevin300

Moet een zalig ritje geweest zijn om die foto's te maken!! En er dan toch geen maken :-) geweldig

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws