Ford investeert stevig in Lommel Proving Ground

De Europese Ford-directie heeft een investering van 9 miljoen dollar (6,5 miljoen euro) voor Lommel Proving Ground goedgekeurd. Daarmee kan de testinfrastructuur worden uitgebreid en gemoderniseerd.

Die modernisering en uitbreiding zijn nodig en het investeringsprogramma is een gevolg van de steeds strengere eisen voor personenwagens in het verkeer. Ford wil daarenboven ook investeren in auto's met een hoog veiligheidsniveau en een uitgebreide veiligheidsuitrusting, een richting die ze nu al volgen door onder andere het MyKey-systeem, dat beperkingen voor jonge bestuurders kan opleggen.

belangrijke vestiging

De investering in Lommel onderstreept het belang van de Proving Ground. De testbanen in Lommel behoren tot de drie grote testcentra van Ford wereldwijd, samen met de testbanen in de Verenigde Staten en in Australië. Sinds 2008 is Lommel Proving Ground het Center of Excellence voor alle testwerk in Europa.

Behalve die investering kan Ford Lommel Proving Ground ook meedelen dat er 105 medewerkers (69 arbeiders en 36 bedienden) van de bijna gesloten Ford-fabriek in Genk aan de slag kunnen in Lommel. Die extra mensen zijn volgens Ford nodig om de uitbreiding in goede banen te leiden.

Een uitgebreide reportage over Lommel Proving Ground kon je eerder al op onze site terugvinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws